De gekke vrienden van LeBron James in LA: wie zijn ‘Johnny’, ‘Born Ready’, ‘Walking Bucket’ en ‘Tragic Bronson’?

LeBron James (links) kent Lance Stephenson héél goed. Foto: rr

In de NBA zal er deze zomer geen feller besproken transfer meer plaatsvinden dan die van LeBron James naar de Los Angeles Lakers. ‘The King’ zette zijn krabbel onder een dik contract in LA, waar hij terechtkomt in een team met veel potentieel. Al gingen de Lakers op zoek naar versterkingen en daarbij kwamen ze uit bij enkele opvallende figuren.

De Lakers willen eindelijk nog eens de play-offs halen en daarvoor zullen ze beter moeten doen dan de 35 overwinningen van vorig seizoen. Met James, de beste basketter op aarde, in de rangen behoort dat tot de mogelijkheden. DeMarcus Cousins en Kawhi Leonard waren twee sterren die Magic Johnson naar LA wilde halen, maar Cousins koos voor Golden State en Leonard werd naar Toronto gestuurd.

James beschikt voorlopig dus over de volgende jeugdige en diverse kern:

Lonzo Ball, Kentavious Caldwell-Pope, Brandon Ingram, JaVale McGee, Kyle Kuzma, Josh Hart, Rajon Rondo, Lance Stephenson, Michael Beasley, Luol Deng, Moritz Wagner en Ivica Zubac.

De eerste in dit rijtje is een apart verhaal waard (lees het hier), maar het internet warmt zich nu al op voor wedstrijden waarin James gaat samenspelen met vier van zijn andere ploegmaats. Met name Rondo, McGee, Beasley en Stephenson. Vier speciale figuren die sowieso voor de nodige hilariteit gaan zorgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Johnny’

Rajon Rondo heeft een titel op zijn naam staan met de Boston Celtics. Dat is echter al een decennium geleden en sindsdien ging het bergaf met de carrière van de onzelfzuchtige point guard. Vorig seizoen herleefde ‘Johnny’ echter bij New Orleans, met enkele geweldige wedstrijden in de play-offs en liefst 12 assists per wedstrijd. Rondo is een van de slimste spelers in de NBA, maar staat ook bekend als een vechtersbaasje, koppig en absoluut geen vriendelijke jongen. “Ik ben hier niet om vrienden te maken. Praten kunnen we in de zomer”, zei hij ooit. Afwachten hoe dat gaat werken met de jonkies in LA...

‘Born Ready’

Er worden op Twitter vaak memes of gifs gebruikt, maar er zijn er slechts weinigen die zo vaak gedeeld werden als die van LeBron en Lance Stephenson. Die laatste maakte enkele jaren geleden furore als speler van de Indiana Pacers en maakte er toen een erezaak van om ‘The King’ te verdedigen in de play-offs. Een keer blies hij daarbij LeBron in zijn oor, met veel hilariteit tot gevolg. Dé grote vraag is of LeBron zal kunnen leven met de fratsen van ‘Born Ready’. Die is soms geniaal maar kan ook weken lang niets uit zijn mouw schudden.

‘Walking Bucket’

Er zijn van die gigantische basketbaltalenten die in de NBA nooit doorbreken. Eentje daarvan is Michael Beasley. Een fantastische puntenmaker die liever groot was in interviews en nachtclubs dan op een basketbalveld. Hij gaat nu voor het zevende team uit zijn carrière spelen na Miami (2x), Minnesota, Phoenix, Houston, Milwaukee en New York. ‘Walking Bucket’ speelde al eens samen met LeBron en toen zouden er geen problemen geweest zijn. Maar LA is LA en wat als Beasley zich wéér laat verleiden door de glitter en glamour, én daarbij mannen als Kuzma en Ingram meeneemt in zijn val?

‘Tragic Bronson’

En dan is er de allerbeste ‘vriend’ van Shaquille O’Neal, die nooit gedacht zal hebben dat JaVale McGee ooit voor ‘zijn’ Lakers zou gaan spelen. O’Neal gaf McGee zijn bijnaam ‘Tragic Bronson’, een afleiding van Magic Johnson, omdat de center een geschiedenis heeft vol lachwekkende momenten. Van gemiste dunks tot domme balverliezen en gewoonweg tenenkrullende acties. McGee werd wel twee keer op rij kampioen met Golden State, tegen LeBron dus.

Door vtvn
  • Meest recent