Milow krijgt boete na frisse duik met fans

© rr

Wat doe je na een Sunset Concert bij het Q-Beach House op het strand van Oostende? “Verfrissing zoeken”, dacht Milow (37). En dus dook de zanger – met kleren – de zee in, en honderden fans volgden hem. “Onverantwoord”, vond de politie, die Milow prompt een GAS-boete uitschreef.

Dominique Jauquet

Met zo’n 9.000 waren ze, de fans die woensdagavond waren afgezakt naar het strand van Oostende voor het Sunset Concert van Milow. Onder meer de hits Ayo Technology, You and Me, You Don’t Know en Howling At The Moon passeerden de revue. “Mijn meest tropische nummers”, noemde Milow ze. “Een soundtrack voor deze mooie zonsondergang.”

En ook de zee inspireerde Milow blijkbaar. Tijdens het laatste nummer – toepasselijk Dance On The Ocean – deed hij zijn schoenen uit. “Iedereen die mee wil zwemmen, kom maar mee”, riep hij. Terwijl de band verder speelde, liep Milow het strand op, en dook hij – met zijn kleren aan – de zee in. Honderden toeschouwers sprongen hem achterna.

“Een onvergetelijk moment”, aldus de fans. “Onverantwoord”, reageert de politie. Na half zeven ’s avonds is het verboden om te zwemmen in zee, omdat er dan geen redders meer zijn. “Deze situatie kon uit de hand ge­lopen zijn”, zegt politiecommissaris Carlo Smits. “Iedereen liep Milow achterna. Meer dan duizend mensen stonden in het water, een honderdtal is ook echt in zee gaan zwemmen. Een erg gevaarlijke situatie. Velen ­onderschatten de kracht van de zee.”

De Sunset Concerten lokken telkens een massa volk naar het strand. “Er is een werkwijze afgesproken om de site veilig te be­heren”, zegt de politie. “Het terras wordt afgesloten als de capaciteit bereikt is. Maar door persoonlijke acties als gisteren komt de veiligheid in het gedrang. Vorig jaar besliste Gers Pardoel nog om te stage­diven. Dat doe je op Graspop, maar niet in een publiek waar kinderen staan”, aldus commissaris Smits.

Bij Qmusic zitten ze verveeld met het incident. Het filmpje van de duik werd gisteren van de site gehaald, en ook op de radio werd er met geen woord over gerept. “Het was een impulsief moment, inge­geven door de artiest, ontstaan door de tropische hitte en de euforie na het fantastische optreden”, zegt woordvoerster Anja Peleman. “Voor de volgende concerten zullen we nog meer rekening houden met alle mogelijke, ook onverwachte en impulsieve, scenario’s. In nauwe samenwerking met de diensten van de stad Oostende.”

Milow mag intussen een GAS-boete verwachten. Ook Q-presentator Vincent Fierens vliegt op de bon. Zijn collega Sam De Bruyn ging tot kniehoogte in het water voor een selfie met Milow, maar ontsnapt aan een boete. Ook de honderden fans die in zee gingen, gaan vrijuit. “Wegens ­onmogelijk te identificeren.”

LEES OOK