De Gendt ondanks verwoede pogingen alweer niet in goede vlucht: “Ik begrijp het niet, de rest rijdt gewoon rapper”

Foto: BELGA

Thomas De Gendt oogstte vorig jaar nog bewondering van vriend en vijand voor zijn vele kilometers in de aanval. Ook dit jaar probeerde de puncher van Lotto-Soudal meerdere keren om mee te glippen in de goede vlucht maar was hij veel minder succesvol. Ook in de 19e etappe probeerde hij het meer dan één keer maar opnieuw miste hij de goede vlucht: “Waaraan dat ligt? Ik weet het niet. Mijn wattages zijn dezelfde als vorig jaar, maar de rest rijdt gewoon rapper”, aldus De Gendt...

De Gendt ondanks verwoede pogingen alweer niet in goede vlucht: “Ik begrijp het niet, de rest rijdt gewoon rapper”

Volg hier LIVE de 19e etappe van de Tour de France!

Thomas De Gendt stak voor de start in Lourdes zijn ambities niet onder stoelen of banken: “Ik geef de moed niet op en ga vandaag nog eens proberen.”

Maar meteen plaatste hij ook vraagtekens bij zijn slaagkansen, iets wat in de koers (helaas) al snel werd bevestigd: hij zat klaar van bij de start en probeerde enkele keren maar was niet mee toen er zes renners afstand konden nemen.

“Ook ik heb geen reserves meer”, zei hij vooraf. “Vorig jaar was ik op dit moment veel frisser dan nu. Waaraan dat ligt? Ik weet het niet. Mijn wattages zijn dezelfde als vorig jaar, maar de rest rijdt gewoon rapper. Het niveau ligt hoger, maar ik heb er geen reden voor hoe dat komt. ”

Door vml