Bestuurder valt in slaap en duikt met auto gracht in

  • De dure bolide dook de gracht in en werd herleid tot schroot.
Wevelgem -

Een auto is zondagmiddag op de E403 gecracht en in de gracht beland. De bestuurder bleef ongedeerd en de passagier, een vrouw, raakte lichtgewond.

Een Franse bestuurder en zijn passagier uit de buurt van Rijsel bleken zondag in de late namiddag over een erg goeie engelbewaarder te beschikken. Toen beiden met hun auto de E403 volgden richting Doornik, liep het net voor de verkeerswisselaar in Moorsele mis.

Een ooggetuige die in een vlakbijgelegen wei langs de Sint-Eloois-Winkelstraat op wandel was, zag het ongeval gebeuren en snelde ter hulp. “Ik ben jager en toen ik langs de beek liep, zag ik de wagen recht van de snelweg afgaan en zeker vijf keer over de kop gaan, om uiteindelijk op zijn dak in een diepe beek terecht te komen op de grens van een aardappelveld. Ik liep meteen naar de wagen toe om te kijken of ik kon helpen en verwittigde ondertussen de hulpdiensten. De man vertelde me dat hij in slaap was gevallen”, vertelt Christophe Bohez uit Gullegem.

De hulpdiensten snelden ter plaatse en bevrijdden de inzittenden uit het voertuig. De bestuurder kwam er met lichte verwondingen vanaf, maar zat van kop tot teen onder de modder, terwijl de vrouw naast hem verwondingen opliep aan arm en schouder. Beiden werden voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Een takelwagen kwam ter plaatse om de auto vanop de pechstrook uit de gracht te takelen.

Door ndz