Lefevere krijgt stevige concurrentie voor Valgren Andersen

© Photo News

Michael Valgren Andersen (Astana) is grof wild. Naast Dimension Data liggen ook Team Sky en Quick Step Floors op de loer om de winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad en de Amstel Gold Race aan te trekken. “Ik hoop de volgende weken nog enkele sponsorbesprekingen af te ronden. In dat geval interesseert Valgren me wel”, stelde ploegmanager Patrick Lefevere. “Het is een jongen die je overal kan inzetten.”

hc

Trek-Segafredo viel ondertussen al uit de boot. Het team van John Degenkolb heeft volgend jaar wel hetzelfde budget, maar een deel daarvan gaat ook naar de vrouwenploeg die in 2019 wordt opgestart. Volgens Radio Peloton zou Dimension Data in pole position liggen voor de 26-jarige Deen. “My lips are sealed”, zei hij zaterdagmiddag. “De markt opent officieel maar op 1 augustus.”

Bij Astana zelf zou Mikel Landa opnieuw kunnen terugkeren. De Bask ligt wel nog onder contract bij Team Movistar, maar tussen Quintana en Landa zou het langs geen kanten ­boteren. Landa ziet een terugkeer dus wel zitten.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten