Allez Chantez! doet het nu twee keer op drie dagen tijd

© Steven Hendrix

Allez Chantez!, het initiatief waarbij mensen één keer in de maand bijeenkomen om ongedwongen samen te zingen, is in de Parnassuskerk in Gent, waar het drie jaar geleden begon, een zodanig succes dat de initiatiefnemers Allez Chantez! nu ontdubbelen. Er wordt niet enkel op donderdag gezongen, maar ook op dinsdag. Twee keer, op drie dagen tijd. Om nog meer mensen gelukkig te kunnen maken.

Rudy Tollenaere

"Het gaat wel om dezelfde playlist, dus twee keer komen heeft niet zoveel zin", laten de initiatiefnemers op hun Facebookpagina weten". De eerstvolgende editie van Allez Chantez! in de Parnassuskerk vindt plaats op dinsdag 11 en donderdag 13 september.

Puur zangplezier, zorgeloosheid, gelukservaringen, de belevenis van verbondenheid, de mogelijkheid tot ontmoeting, de kans om in een sociale mix terecht te komen, kunstbeleving, goesting om méér met muziek bezig te zijn, het (her-)ontdekken van nieuwe en oude liedjes, … Dat zijn de termen die organisatoren Annelore Camps en Laila De Bruyne van Allez Chantez! te horen krijgen als reactie op zowat het meest laagdrempelige zanginitiatief dat Allez Chantez! is.

Allez Chantez! ging van start in 2014, als idee van twee personen, en nam ondertussen een hoge vlucht: bij elke sessie telt men ongeveer 30 procent nieuwkomers, Allez Chantez! sloeg vanuit de Parnassuskerk ook de vleugels uit naar andere steden en evenementen, en telde in 2017 niet minder dan 11.332 unieke deelnemende zingende mensen.

Wat de playlist van Allez Chantez! betreft: het gaat om popmuziek van de jaren 50 tot vandaag. Wat de laagdrempeligheid betreft: iedereen mag meedoen, het is gratis, men moet niet vooraf registreren. Tijdig afkomen, want de regel is eenvoudig: volzet is volzet.

Allez Chantez!. Dinsdag 11en donderdag 13 september. Van 20 tot 22 uur. Parnassuskerk, Oude Houtlei 122. Alle info op de site van Allez Chantez! of op de Facebookpagina.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt