Ook Ralph Lauren bant mohair

© Isopix

Na meer dan 300 andere merken heeft nu ook Ralph Lauren aangekondigd dat het voortaan mohair zal bannen. Mohair wordt gemaakt van de wol van de angorageit en die diertjes worden niet altijd in de beste omstandigheden gekweekt.

flb

Dierenrechtenorganisatie PETA bracht onlangs een schokkende reportage naar buiten over de slechte behandeling van angorageiten. De organisatie ging undercover bij twaalf bedrijven in Zuid-Afrika waar angorageiten worden gefokt en draaide daar vreselijke beelden.

Als gevolg daarvan banden onder meer enkele grote spelers zoals H&M, Zara en Topshop al het gebruik van mohair. H&M kondigde op zijn beurt dan weer aan dat het met een uitdoofsysteem zal werken en tegen 2020 mohairvrij zal zijn.

Ook Ralph Lauren kiest nu voor de vlucht vooruit en collecties waarin de wol niet langer wordt gebruikt. "Omdat er momenteel geen manier bestaat om mohair op een diervriendelijke wijze te verkrijgen, zal het niet langer in ons productieproces worden opgenomen", zegt een woordvoerder in een statement.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten