Waarom Meghan Markle niet mag gaan slapen wanneer ze wil

Foto: Photo News

Het nieuwe leven van Meghan Markle aan de zijde van haar prins Harry zit boordevol regeltjes - het ene al absurder dan het andere. Zo zou de voormalige actrice een bedtijd opgelegd zijn door het Britse koningshuis.

Volgens Sir William Heseltine, een voormalig privésecretaris van koningin Elizabeth II, zit het zo: “Ze mag niet gaan slapen voor de Queen dat doet”, zegt hij in een reactie in het boek ‘The Royals in Australia’. Let wel: deze regel geldt alleen als ze logeert bij de koningin in haar huis in Sandringham. Geen enkele royal mag trouwens naar bed voor de koningin, zelfs niet haar man prins Philip. Pas als zij beslist dat het tijd is om onder de wol te kruipen, mag de rest dat ook doen. Klein detail: blijkbaar is de 92-jarige Queen een avondmens. Ze gaat slapen rond middernacht…

Waarom Meghan Markle niet mag gaan slapen wanneer ze wil
Foto: Photo News

Heseltine voegt eraan toe dat wijlen prinses Diana een bloedhekel had aan deze richtlijn. “Op avonden in koninklijk gezelschap, probeerde men een gesprek op gang te houden. Niemand durfde gaan slapen”, klinkt het. Maar de prinses heeft meermaals de regel gebroken. Ze excuseerde zich en trok naar haar slaapkamer. Gelukkig voor prins Harry en Meghan Markle mogen ze op de meeste dagen wél kiezen wanneer ze gaan slapen, want ze hebben huizen en buitenverblijven genoeg waar ze niet vertoeven in het bijzijn van zijn oma.

Door vwh