Duitse wielerlegende Andreas Kappes overleden na insectenbeet

Bron © BELGA

Foto: AP

Voormalig wielrenner Andreas Kappes is in de nacht van maandag op dinsdag overleden. De Duitser, van 1987 tot 2001 actief als profwielrenner, werd 52 jaar.

Kappes was in het begin van zijn carrière vooral actief op de weg: zo reed hij vijf keer de Tour de France uit en won hij etappes in onder meer de Ronde van Italië en Parijs-Nice. Zijn grootste succes op Belgische bodem was zijn zege in de Omloop Het Volk, in 1991. Kappes, die in 1997 positief testte op het gebruik van amfetamines, droeg onder meer het shirt van Telekom en Gerolsteiner. Later legde hij zich toe op het baanwielrennen, een van zijn vaste partners was onze landgenoot Etienne De Wilde. Samen wonnen ze negen zesdaagsen, in totaal won Kappes er 24.

Volgens Bild stierf Kappes door een insectenbeet: de angel had een allergische reactie veroorzaakt die heeft geleid tot een hartfalen.

Andreas Kappes was na zijn carrière als profwielrenner directeur van de Tour de Neuss, die nu woensdag wordt gerreden. 'De schok is extreem groot', zegt Stephan Hilgers, voorzitter van de wielervereniging in Neuss. 'Alle renners zullen een zwarte rouwband dragen.' Aan de start worden onder meer André Greipel en Rick Zabel verwacht

 

.

 

Duitse wielerlegende Andreas Kappes overleden na insectenbeet
Foto: EPA