Turkse televisiezender past beeld van Selena Gomez op absurde manier aan voor een onverwachte reden

Bron © Teyit, TV8, Focus

Foto: John Salangsang/Invision/AP

Talloze Turkse media gaan gebukt onder (zelf)censuur, nu veel nieuwsagentschappen in handen van de staat zijn. Eén van de meest recente slachtoffers: de Amerikaanse zangeres Selena Gomez. Een beeld van haar werd op een wel heel amateuristische manier geretoucheerd. Niet omdat ze zogezegd te weinig bedekkende kleding aanhad, maar omdat de media haar ketting niet wilden tonen.

Wie deze week naar de Turkse zender TV8 keek, kreeg de ‘We Don’t Talk Anymore’-zangeres wel te zien, maar haar kettinkje was amateuristisch uitgeveegd op het beeld.

Oppositiekrant Cumhuriyet ging dan ook op zoek naar het oorspronkelijke beeld en zag tot grote verbazing dat de ster eigenlijk een kettinkje met een christelijk kruisje aan droeg.

De bizarre censuur kreeg te kampen met stevige kritiek op sociale media, zowel in binnenland als buitenland. “Is het nu ook al een beleid om religieuze symbolen te bedekken op televisie?” klinkt het verontwaardigd. Op Twitter roepen Turken op om de persvrijheid te respecteren, hopend dat meerderheidsaandeelhouder Acun Illıcalı, als aanhanger van de Turkse president Erdogan een ander beleid zal hanteren.

Turkse televisiezender past beeld van Selena Gomez op absurde manier aan voor een onverwachte reden
Foto: Cumhuriyet/TV8
Door mrra
AANGERADEN