NBA-speler vertelt onsmakelijk verhaal over ontmoeting met basketballegende: “En toen snoof ik aan zijn haar”

Bron © Sportingnews

Steven Adams (met bal). Foto: AP

In de NBA lopen niet alleen superatleten rond, er zijn ook een aantal opmerkelijke persoonlijkheden te vinden. Eentje daarvan is Steven Adams. De center van de Oklahoma City Thunder heeft een biografie uit en daarin staat een wel heel aparte passage over zijn ontmoeting met de legendarische NBA-coach Gregg Popovich.

Popovich is al sinds 1997 de coach van de San Antonio Spurs en won met de club uit Texas liefst vijf titels. Daarnaast coachte hij het Amerikaanse nationale team op de Olympische Spelen van 2004 en binnen twee jaar op die van 2020. De Amerikaan is dus een echte legende, des te meer door zijn nogal apart omgang met de media, waarmee hij een haat-liefderelatie heeft.

Steven Adams stond dus te popelen om Popovich te ontmoeten. De Nieuw-Zeelander en de Thunder speelden in 2014 tegen San Antonio in de finale van de Western Conference. De Spurs wonnen na zes wedstrijden en dus wilde Adams de legendarische coach feliciteren. Op zijn eigen manier...

“Uitgeschakeld worden in de play-offs was hartverscheurend, maar ik was een rookie en kon veel minuten spelen bij een van de leukste teams in de NBA”, schrijft Adams in zijn boek. “Ik zat dan ook niet meteen te wenen. Ik had reeds succes gezegd tegen alle spelers van de Spurs, toen ik naar Popovich belde. Ik wilde er zeker van zijn dat ik hem kon omarmen.”

“Toen ik eindelijk mijn armen om hem heen kon leggen… Man, dat was zo mooi. Ik hield gewoon een legendarische man vast en ik snoof snel even aan zijn haar. Hij rook geweldig. En doe nu niet alsof je niet exact hetzelfde zou doen als je de kan zou krijgen!”

Afwachten wat Popovich te zeggen zal hebben tegen Adams als de Spurs en Thunder komend seizoen mekaar in de ogen kijken in de NBA...

NBA-speler vertelt onsmakelijk verhaal over ontmoeting met basketballegende: “En toen snoof ik aan zijn haar”
Gregg Popovich. Foto: AFP
Door vtvn
    Meest recent