Niet Henry maar Aguirre volgt Cuper op als bondscoach van Egypte

© EPA

De Mexicaan Javier Aguirre is de nieuwe bondscoach van Egypte, zo maakte de Egyptische voetbalfederatie donderdag bekend. De 59-jarige Aguirre is er de opvolger van de Argentijn Hector Cuper, die na het WK in Rusland zijn ontslag indiende.

Egypte wou schitteren op het afgelopen WK, maar bleef ver onder de verwachtingen. De voorbereiding werd helemaal verstoord door de blessure van sterspeler Mo Salah, in Brussel liepen ze begin juni in een oefeninterland tegen een 3-0 nederlaag aan tegen de Rode Duivels. Op het WK sloten ze groep A puntenloos af na nederlagen tegen Uruguay, Rusland en Saoedi-Arabië. Na het WK hield Cuper de eer aan zichzelf en diende hij zijn ontslag in.

De Egyptische bond had een shortlist met daarop vier namen klaar en de voorbije dagen werd ook Thierry Henry er genoemd. De Franse voormalige wereldkampioen was de voorbije twee jaar aan de slag als T3 bij de Rode Duivels, maar lijkt zijn zinnen te hebben gezet op het hoofdtrainerschap. Eerder was er sprake van Aston Villa, in Birmingham werd er gekozen voor een verlengd verblijf van Steve Bruce.

Javier Aguirre had op het WK van 2010 in Zuid-Afrika de Mexicaanse ploeg onder zijn hoede. Daarna was hij hoofdtrainer bij Espanyol en bondscoach van Japan. In Egypte ondertekende hij een contract tot het WK van 2022 in Qatar. Volgende maand starten de kwalificaties voor de Afrika Cup.

Gerelateerd

LEES OOK