Standard rondt transfer van Junior Edmilson naar Qatar af

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Glain / Liège / Rocourt / Bressoux / Jupille-sur-Meuse / Wandre / Grivegnée / Angleur / Chênée -

De transfer van Junior Edmilson van vicekampioen en Bekerwinnaar Standard naar het Qatarese Al-Duhail Sports Club is officieel afgerond. “Standard wil Junior Edmilson bedanken voor alles wat hij onze club heeft bijgebracht gedurende 2,5 seizoenen en wenst hem het beste toe in het verdere vervolg van zijn carrière”, klinkt het donderdag in een mededeling op de clubwebsite.

De speler zelf maakte zijn transfer reeds een tiental dagen geleden bekend, na de met 2-1 verloren Supercup op het veld van Club Brugge.

De Belg van Braziliaanse origine is een jeugdproduct van Standard, maar startte zijn profcarrière in 2012 bij Sint-Truiden. In januari 2016 keerde de 23-jarige flankaanvaller naar zijn jeugdclub terug. Hij had er nog een contract tot eind volgend seizoen, maar tekende een contract voor vier seizoenen bij de Qatarese kampioen. Edmilson zou in Qatar jaarlijks 2,5 tot 3,5 miljoen euro verdienen. Bij de Rouches vond hij in 91 wedstrijden 23 keer de weg naar doel. Intussen werd Maxime Lestienne al binnengehaald als opvolger.

  • Meer voetbal