Fred en zijn vrouw wonnen Euromillions, maar kassier verscheurde het winnend lot voor hun ogen

Bron © Mirror

Foto: BELGAIMAGE

Het waren spannende weken voor Fred Higgins en zijn vrouw Lesley. De gepensioneerden uit Schotland hadden de winnende cijfers ingevuld op hun Euromillions-biljet, maar de winkelbediende verscheurde het nog voor de machine had aangegeven dat het koppel gewonnen had. Na weken onzekerheid krijgt het paar nu wel hun geld, al had dat heel wat voeten in de aarde.

Fred en Lesley Higgins wonnen op 10 juli meer dan 60 miljoen euro met Euromillions, al had het geen haar gescheeld of ze hadden hun prijzengeld nooit mogen incasseren. “Ik heb de jongeman achter de kassa mijn ticket overhandigd en hij haalde het door de machine, om me dan te vertellen dat het geen winnaar was”, vertelt Fred aan The Mirror. “Hij scheurde het ticket in twee en gooide het in de vuilnisbak, zoals ze doen met alle niet-winnende loten.”

“Alleen produceerde de machine dit keer een geluidje dat zei dat ik mijn ticket moest bijhouden en Camelot (de nationale organisatie achter Euromillions in het Verenigd Koninkrijk nvdr.) moest bellen. De man griste het biljet uit de vuilnisbak en gaf het mij terug, hij had zich niet gerealiseerd dat het wel een winnend lot was voor hij het verscheurd had.”

Fred en zijn vrouw wonnen Euromillions, maar kassier verscheurde het winnend lot voor hun ogen
Foto: BELGAIMAGE

Daar sta je dan met een winnend lot in handen dat niet meer heel is. Gelukkig voor Fred en Lesley waren alle cijfers nog wel leesbaar. Een telefoontje naar Camelot later bleek dat het paar inderdaad gewonnen had en dat ze ‘waarschijnlijk’ hun geld wel zouden krijgen. Maar eerst moest de organisatie nog een team langs sturen ter controle van het biljet en moesten de camerabeelden van de winkel bestudeerd worden om na te gaan of ze niet valsgespeeld hadden.

“Ik toonde Lesley de cijfers, vroeg haar om die na te lezen en zij vergiste zich. Ze dacht dat we 5,7 miljoen pond rijker waren in plaats van 57 miljoen! Ik voelde me op dat moment heel kalm, ik denk dat het besef nog moest komen.”

Nu droomt het echtpaar van een leven in het buitenland. “We hebben altijd een redelijk comfortabel leven gehad, maar we houden van Gozo, waar mijn nichtjes wonen, ik heb mijn oog laten vallen op iets in Frankrijk en Lesley lijkt een eigendom op Barbados te willen. Ik denk dat het wel fijn kan zijn om een paar plekken uit te proberen voor we iets gaan kopen.”

Fred en zijn vrouw wonnen Euromillions, maar kassier verscheurde het winnend lot voor hun ogen
Foto: BELGAIMAGE
Door nkdr