Van Aert reageert op stoelendans van wielerteams: “Ermee lachen is het beste wat ik kan doen”

Van Aert postte deze gefotoshopte afbeelding op Instagram: hij zag er de humor wel van in

Wout van Aert heeft op Instagram gereageerd op de onduidelijke situatie rond zijn wielerteam Veranda’s Willems-Crelan. Woensdag werd immers bekendgemaakt dat het Ierse Aqua Blue Sport de wielerformatie zou overnemen, maar het nieuws werd kort daarna weer ingetrokken. Van Aert zelf wist nog van niets. “Ermee lachen is het beste wat ik kan doen”, schreef de wereldkampioen veldrijden op Instagram na zijn zege in de tweede etappe van de Ronde van Denemarken.

Van Aert schreef de tekst bij een foto waar al ‘zijn’ teams opstaan: zijn huidige ploeg Veranda’s Willems-Crelan, Aqua Blue Sport, dat Veranda’s Willems-Crelan dus lijkt te gaan overnemen, en LottoNL-Jumbo, waar hij vanaf 1 januari 2020 voor zal rijden. Een heuse stoelendans.

LEES OOK: Mogelijke overname van wielerploeg door Aqua Blue Sport verrast Wout van Aert: “Ik viel compleet uit de lucht”

 

 

Gelukkig kan hij er zelf dus nog mee lachen. Van Aert bewees met zijn overwinning in de tweede etappe van de Ronde van Denemarken ook dat hij mentaal sterk staat na al het gedoe rond zijn team. “Ik voelde vooral ontlading”, vertelde Van Aert in een persbericht. “Ook was ik blij dat mijn naam eens in de krant door een goede prestatie en niet door andere zaken.”

Zege in Denemarken opgedragen aan overleden Goolaerts

De wereldkampioen veldrijden zou de zege graag opdragen aan zijn overleden ploegmaat Michael Goolaerts. “De ontlading was erg groot op dat moment, maar ik had liever een overwinningsgebaar gemaakt voor Michael. Jammer genoeg heb ik dat op dat moment niet kunnen laten zien, maar deze overwinning heb ik wel voor Michael gepakt. De laatste maanden is dat een enorme motivatie geweest tijdens het trainen.”

Van Aert is door zijn zege in Denemarken meteen ook de nieuwe leider. “Sowieso gaan we die trui proberen verdedigen. Het is belangrijk dat ik zaterdag in de tijdrit zelf goed voor de dag kom, maar we gaan het dag per dag bekijken. Morgen is ook al belangrijk, we moeten geen stappen over slaan. Het is natuurlijk wel mijn bedoeling om een goed klassement te rijden.”

Door wic