Leonard stopt als Ketnetwrapper: “Kersenpitkussentje nekte bijna mijn carrière”

Voor Ketnet-gezicht Leonard Muylle (30, foto) zit het er bijna op. Aan het einde van de grote vakantie stopt hij als wrapper. “Maar ik blijf voor de VRT werken.”

Op 2 september valt het doek voor Leonard als schermgezicht. “De grote emoties zijn achter de rug, maar ik denk dat die op mijn laatste dag opnieuw zullen opspelen”, zegt hij. “Ik had het lastig toen ik mijn afscheid bekend moest maken. Het was mijn eigen keuze om er de brui aan te geven, maar ik doe dit zo graag…”

Leonard stopt als Ketnetwrapper: “Kersenpitkussentje nekte bijna mijn carrière”
Foto: © Nathalie Dolmans

Er zijn twee redenen waarom Muylle toch richting exit trekt. “Ik ben 30 en mijn houdbaarheidsdatum bij Ketnet kwam in zicht. Bovendien werd de combinatie met redactiewerk zwaarder. Ik wou ermee stoppen nu ik me nog 100 procent kon opladen voor de job. Anders was het misschien een afscheid met minder voldoening.”

Op tv verschijnt Leonard dan wel niet meer, maar hij blijft achter de schermen werken. “Ik voelde nooit de ambitie om door te groeien naar andere zenders. Ik ben niet de kerel die met z’n elle­bogen dingen wil forceren. Ketnet is me ook maar overkomen. Op een dag deed ik auditie voor een ­serie, De ­Elfenheuvel. Tot mijn ver­bazing had ik de rol, en dat zette een sneeuwbaleffect in gang.”

Of ik soms bloopers beging? “Ooit ging Ketnet (toen Leonard zelf nog geen wrapper was, nvdr.) in een show op zoek naar een nieuwe wrapper. Véronique Leysen zou het programma presenteren. Maar de dag voor de eerste aflevering at ze een be­dorven smos américain, en lag ze doodziek in bed. Omdat Ketnet geen vervanger vond, en ik het redactiewerk had gedaan, moest ik plots presenteren. Ik was bloednerveus. Helaas wou ik in mijn eerste zin zeggen dat Véronique in bed lag met een kersenpitkussentje. Eén tip aan iedereen met tv-ambitie: gebruik dat woord nooit. (lacht) Ik raakte er niet meer uit. Ik zag mezelf al een kruis maken over mijn tv-carrière, maar het is goed gekomen.”

Leonard stopt, maar de overige wrappers blijven aan de slag. “Er is nog niet gesproken over een nieuwe wrapper, of ik weet er toch niks van. Als ik toekomstige wrappers raad mag geven: geniet van de tijd bij Ketnet. Ik kan me geen job inbeelden die zo veelzijdig is.”

Door tove
VOOR ABONNEES