Dimension Data wint strijd om Valgren Andersen

© Photo News

Valgren Andersen rijdt volgend jaar in dienst van Dimension Data. De Zuid-Afrikaanse ploeg van Julien Vermote, Serge Pauwels en Mark Cavendish wint daarmee de hevige strijd om de diensten van de winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad en de Amstel Gold Race. Ook Quick Step Floors en Team Sky wilden de 26-jarige Deen graag inlijven.

md

Michael Valgren Andersen (Astana) was de voorbije weken grof wild op de transfermarkt. Naast Dimension Data lagen ook Team Sky en Quick Step Floors op de loer om de winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad en de Amstel Gold Race aan te trekken. “Ik hoop de volgende weken nog enkele sponsorbesprekingen af te ronden. In dat geval interesseert Valgren me wel”, stelde ploegmanager Patrick Lefevere nog deze week. “Het is een jongen die je overal kan inzetten.”

Maar Valgren Andersen koos dus voor Dimension Data. Hij wordt er ploegmakker van Julien Vermote, Serge Pauwels, Boasson Hagen en Mark Cavendish. “Ik ben héél blij om voor Dimension Data te gaan rijden. Het is voor mij een grote kans om in een ploeg terecht te komen die erop gebrand is om een ploeg voor de klassiekers uit te bouwen.”

Valgren Andersen won dit seizoen de Omloop Het Nieuwsblad en de Amstel Gold Race, werd vierde in de Ronde van Vlaanderen en verzamelde verschillende ereplaatsen in de Tour.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten