Superman in het water: 10-jarige Clark Kent (dit is geen grap) breekt record van Michael Phelps: “Voelt alsof ik vlieg”

Bron © CBS

Sportwereld, opgepast: er is een nieuwe zwemlegende op komst. Zijn naam? Clark Kent. De amper 10-jarige Amerikaan brak deze week een record van de meest succesvolle zwemmer ooit: Michael Phelps.

Zijn volledige naam is Clark Kent Apuada en hij woont in Californië. Daar nam de jongen die voortaan door het leven gaat met de bijnaam ‘Superman’ (hoe kan het ook anders?) aan de Far West International Championship. Clark Kent won alle afstanden waaraan hij deelnam, maar vooral zijn tijd op de 100m vlinderslag ging over de tongen. Hij zwom die in 1’09”38, meer dan een seconde sneller dan Phelps zwom op dezelfde meeting in 1995. De legende tikte toen aan in 1’10”48.

Phelps feliciteerde zijn potentiële opvolger op Twitter:

Al heeft Clark Kent wel een gigantische berg om te beklimmen. Phelps zwom in zijn carrière namelijk naar 28 olympische medailles en 33 WK-plakken. Hij verbrak ook 39 keer een wereldrecord. Maar de 10-jarige Amerikaan is ambitieus. “Hij wil een gouden medaille winnen op de olympische spelen, een zwarte band halen in de judo en een wetenschapper worden”, aldus coach Travis Rianda. “En momenteel is hij op weg om zijn drie doelen te behalen.”

Zullen we Clark Kent al maar opschrijven voor de Spelen van 2024? “Natuurlijk, waarom niet!”, aldus de pijlsnelle zwemmer. “Het voelt altijd alsof ik vlieg. Ik hou van zwemmen omdat veel mensen mij steunen en zowel mijn coach als ouders altijd klaarstaan voor mij.”

Door vtvn
    Meest recent