Toptransfer in het basket: Spirou Charleroi haalt Axel Hervelle terug naar België

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Charleroi -

Basketbalclub Charleroi heeft stevig toegeslagen op de transfermarkt. Le Spirou kondigde vrijdag aan dat Axel Hervelle de rangen komt versterken. Na veertien seizoenen in de hoog aangeschreven Spaanse basketbalcompetitie keert de power-forward terug naar België. De 35-jarige Hervelle zette in de Spiroudome zijn handtekening onder een contract voor één seizoen.

De Luikenaar begon zijn profcarrière bij Pepinster, waar hij als aanstormend toptalent op twintigjarige leeftijd tot ploegkapitein werd gebombardeerd. In 2004 tekende hij bij de Spaanse topclub Real Madrid, waarmee Hervelle in 2007 de EuroCup (toen nog ULEB Cup) op zijn palmares zette. Na zes seizoen bij de Madrilenen tekende de power-forward in 2010 bij Bilbao. Die ploeg zou de voormalige Belgian Lion acht jaar vertegenwoordigen. Vorig seizoen speelde hij in een heel concurrentiële competitie nog gemiddeld 19,4 minuten per wedstrijd voor de Spaanse subtopper. Daarin liet Hervelle als bankzitter 3,5 rebounds en 5,8 punten optekenen.

Hervelle (128 caps) was zestien jaar lid van de Belgian Lions. Hij zit in de legendarische ‘Club 100’ van de Lions en telt na Christophe Beghin (137) en Jef Eygel (134) de derde meeste selecties bij de nationale ploeg. In november 2017 stopte hij als international om zich te focussen op zijn clubcarrière.

  • Meest recent