Dochter van Frank Vandenbroucke sprint in eerste officiële wedstrijd meteen naar de zege

Foto: Inge Kinnet

Cameron Vandenbroucke heeft haar eerste officiële overwinning op haar palmares gezet. De dochter van wijlen Frank Vandenbroucke, die pas recent overstapte naar de wielersport, was de snelste in een spurt met drie in het dernycriterium van Lombardsijde.

Het was voor de 19-jarige Vandenbroucke de eerste officiële koers die ze reed. “Zenuwen heb ik niet echt, misschien komen die nog net voor de wedstrijd”, zei Vandenbroucke vooraf aan Sporza. “Ik ben nu wielrenster omdat ik bij een ongeluk mijn voet gebroken heb. Ik deed op dat moment nog aan atletiek, maar ik kon dus niet meer lopen. Daarom heb ik voor de fiets gekozen. Het gaat goed en ik wil ooit prof worden. Dat is toekomstmuziek, wat ik studeer nog. De mensen zeggen dat ik op mijn vader lijk als ik op de fiets zit. Onze posities komen overeen. Dat is leuk om te horen, want ik ben nog altijd zeer trots op mijn vader”, klonk het bij de openbare omroep.

Uitslag: 1. Cameron Vandenbroucke de 22 km in 35:00 2. Tara Gins 3. Mieke Docx 4. Delore Stougje (Ned) op 0:09; 5. Keira Mc Vitty (GBr); 6. Elodie Kuijper (Ned); 7. Anka Hermans; 8. Desiree Liegeois (Ned); 9. Stefanie Deceuninck 0:20; 10. Mieke Leeman; 11. Fien De Paepe; 12. Lilaine Leenknegt

Door rahe