Parket bevestigt: “Twee jonge vrouwen stierven na Tomorrowland, maar vermoedelijk niet door drugs”

Bron © vrt nieuws

Foto: tomorrowland moreno zondag

Boom -

Het parket bevestigt het overlijden van twee jonge vrouwen die tijdens Tomorrowland naar het ziekenhuis werden gebracht. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat hun dood niet het directe gevolg was van drugsinname, zoals eerder werd gemeld.

“Het parket van Antwerpen afdeling Antwerpen kan bevestigen dat er een onderzoek werd geopend naar de juiste omstandigheden van het overlijden van twee bezoekers van het festival Tomorrowland”, klinkt het in een persbericht.

VRT NWS berichtte zondagavond dat de twee vrouwen overleden zouden zijn aan de gevolgen van drugsinname op het populaire festival. Het parket van Antwerpen stelt nu dat het niet zou gaan om zogeheten drugsgerelateerde overlijdens. Daar wordt enkel van gesproken als er een rechtstreekse link is tussen de drugs en het overlijden. Dat is nu niet het geval.

Combinatie van factoren

De vrouwen hadden wel sporen van drugs in het bloed, maar volgens het parket is hun dood het gevolg van “een combinatie van factoren”. Wellicht zijn de drugs een van die factoren.

De behandelende arts beschouwde hun dood als een natuurlijk overlijden. Parket en politie worden in zo’n geval niet ingelicht. Na de geruchten van de voorbije dagen opende het parket toch een onderzoek.

Tsjechische en Indische vrouwen

De jonge vrouwen hebben de Tsjechische en Indische nationaliteit. De Tsjechische (geboren in 1985) werd tijdens het eerste weekend van Tomorrowland, op 21 juli, opgenomen in het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen. Ze overleed op 27 juli.

De Indische vrouw (geboren in 1992) werd op 30 juli, tijdens het tweede weekend van het festival, naar hetzelfde ziekenhuis gebracht. Daar overleed ze een dag later.

Nultolerantie

Een van de pijlers van Tomorrowland is nultolerantie rond drugs. Zo werden er tijdens de twee festivalweekends 63 dealers opgepakt door de politie.

De organisatoren van het festival zijn maandag door het parket op de hoogte gebracht van het onderzoek en de overlijdens. “We betreuren dit tragische nieuws en onze gedachten gaan uit naar hun naasten”, zegt woordvoerster Debby Wilmsen. “We hopen dat zij dit groot verlies in alle rust en sereniteit kunnen verwerken.”

Door gjs, cds, rrln
VOOR ABONNEES