Model Chrissy Teigen doorstaat bange momenten tijdens aardbeving in Indonesië

Het Amerikaanse model Chrissy Teigen is samen met haar man John Legend en hun twee kinderen op vakantie in het Indonesische Bali. Ze hebben enkele naschokken van de zware aardbeving op het nabijgelegen eiland Lombok gevoeld. De ster documenteerde - licht in paniek - wat er allemaal gebeurde via Twitter.

“Oh mijn god. Bali trilt. Zo lang”, liet Chrissy zondag weten in een tweet. “Oh man. Het staat hier op stelten en het voelde als een dolle rit voor vijftien seconden. Dit is echt aan het gebeuren”, voegde ze er nog aan toe.

De krachtige aardbeving van 6,9 op de schaal van Richter werd gevolgd door een reeks naschokken, die het model ook voelde. “Zo veel naschokken. Ofwel ben ikzelf constant aan het trillen, ofwel stopt de aarde niet met beven.” Vijf uur na de eerste beving, was de 32-jarige brunette nog helemaal in paniek. “Nog een naschok. Een kleintje, maar stop er alstublieft mee aarde.”

Na haar reeks tweets over de bevingen riep Teigen de media op om de mensen in nood te helpen en hen informatie te bieden, in plaats zich te focussen op haar relaas. Bij de aardbeving op het Indonesische eiland Lombok zijn zondag minstens 91 dodelijke slachtoffers geteld, aldus de lokale autoriteiten. Verwacht wordt dat de dodentol nog gaat stijgen gezien reddingswerkers het noorden van het eiland, waar het epicentrum van beving lag, nog niet hebben kunnen bereiken.

Door vwh