Onze man volgde Witsel op zijn eerste dag bij Dortmund: Rode Duivel traint meteen mee en groet uitgebreid de fans

De transfer van Axel Witsel naar Dortmund is rond. De Rode Duivel is maandag op het trainingskamp van Borussia Dortmund in Zwitserland (Hotel Grand Resort in Bad Ragaz) aangekomen om er een contract van vier seizoenen te ondertekenen. Daar kwam hij ons videoman tegen. “Het gaat goed”, zei de Rode Duivel.

Na drie weken vakantie werd Axel Witsel vorig weekend opnieuw in China verwacht. Maar de middenvelder had weinig zin in een terugkeer naar zijn club Tianjin Quanjian. Na een geslaagd WK met België had hij een aantal aantrekkelijke voorstellen uit Europa ontvangen. Ook zijn vrouw had na anderhalf jaar stilaan genoeg van het avontuur in het Verre Oosten. Ze wilde met de twee jonge kinderen liever wat dichter bij huis in Luik wonen.

Video: Maarten Delvaux

De nieuwe bestemming van de Witsels wordt Dortmund. De Duitse traditieclub toonde zich bereid de vertrekclausule van twintig miljoen euro te betalen. Die clausule was opgenomen in het contract van Witsel, maar Tianjin Quanjian betwistte vorige week de geldigheid ervan. Onder andere Tianjin-trainer Paulo Sousa, nota bene ex-middenvelder van Dortmund, had gezegd dat Witsel de club niet kon verlaten.

“Na het WK was het mijn doel om uit China terug naar Europa te keren”, reageert Witsel op de clubwebsite. “Ik ben helemaal happy en trots om voor Dortmund te mogen voetballen. Ik moest na ons eerste gesprek niet lang nadenken, Dortmund is voor mij een van de beste ploegen van het continent. Eerlijk: ik kan niet wachten om voor 81.000 mensen te voetballen.”

Witsel trainde meteen mee met zijn nieuwe ploeg. Zo’n 300 fans waren aanwezig en ontvingen de Rode Duivels met veel applaus toen hij samen met de rest van de kern kwam aangefietst. Witsel warmde op en speelde wat rondo’s, daarna liep hij individueel wat rondjes. Bij elke passage werd hij toegejuicht door de opgekomen fans, die duidelijk in de wolken zijn met hun nieuwe aanwinst. Na de training nam Witsel uitgebreid om de fans te groeten en handtekeningen uit te delen.

“Hadden al maanden interesse”

Sportief directeur Michael Zorc looft zijn nieuwe aanwinst. “We hadden al maanden interesse in Axel, en zijn in de wolken dat hij voor Dortmund gekozen heeft. Hij heeft veel internationale ervaringen en beschikt over alle kwaliteiten om ons middenveld vorm te geven: tactische intelligentie, vechtlust, tempo, creativiteit en mentaliteit.”

Onze man volgde Witsel op zijn eerste dag bij Dortmund: Rode Duivel traint meteen mee en groet uitgebreid de fans
Witsel trok met zijn nieuwe ploeggenoten meteen op pad met de fiets. Foto: BELGAIMAGE
Onze man volgde Witsel op zijn eerste dag bij Dortmund: Rode Duivel traint meteen mee en groet uitgebreid de fans
Foto: foto’s: blg
Onze man volgde Witsel op zijn eerste dag bij Dortmund: Rode Duivel traint meteen mee en groet uitgebreid de fans
Foto: BELGAIMAGE

Voor zijn avontuur in China speelde de middenvelder na zijn doorbraak bij Standard voor het Portugese Benfica (2011-2012) en het Russische Zenit (2012-2017). Bij de nationale ploeg is Witsel (96 caps) een onbetwiste basispion in de strategie van bondscoach Roberto Martinez. Op het WK in Rusland speelde hij alleen in de overbodige derde groepsmatch tegen Engeland niet de volle negentig minuten. De Belgen sloten het toernooi af op een historische derde plaats.

Witsel bedankte intussen zijn vorige ploeg Tianjin Quanjian:

Door Maaren Delvaux in Bad Ragaz,vtvn, bla, svar
  • Meest recent