Kopecky zakt na afsluitende puntenkoers naar teleurstellende achtste plaats in omnium

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Lotte Kopecky heeft maandagavond het omnium op het EK baanwielrennen in het Schotse Glasgow beëindigd op een zevende plaats. De Europese titel ging naar de Nederlandse wereldkampioene Kirsten Wild (156 punten). Het podium werd vervolledigd door de Britse Katie Archibald (144 ptn) en de Italiaanse Letizia Paternoster (111 ptn). Kopecky verzamelde 83 punten.

De 22-jarige Antwerpse stond voor aanvang van de puntenkoers vierde. Eerder moest in het omnium, dat vier onderdelen bevat, de scratch, temporace en afvallingskoers worden afgelegd. Daarin werd ze respectievelijk zesde, vierde en dertiende.

Twee jaar geleden werd Kopecky nog derde in het omnium op het EK in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines. Kopecky komt dinsdag op het EK samen met Jolien D’hoore nog in actie in de madison bij de vrouwen. In 2016 veroverde het duo in Frankrijk in die discipline goud.

Eerder op de dag kroonden Robbe Ghys en Kenny De Ketele zich tot Europees kampioen madison bij de mannen.

“Kan niet tevreden zijn met achtste plaats”

Lotte Kopecky slaagde er maandagavond niet in een podiumplaats te versieren in het omnium op het EK baanwielrennen in het Schotse Glasgow. De 22-jarige Antwerpse eindigde na vier proeven op de achtste plaats. “Hier kan ik niet tevreden mee zijn”, liet ze na afloop optekenen.

Kopecky bezette na twee proeven (de scratch en temporace) nog de derde plaats, zakte na de afvallingskoers naar de vierde stek en na de puntenkoers na de achtste plaats. “Het is in de afvallingskoers dat ik mijn omnium verprutst heb”, aldus Kopecky. “In de puntenkoers ben ik niet meer voluit gegaan met het oog op de madison van dinsdag met Jolien D’hoore. Het is immers moeilijk plaatsen winnen in de puntenkoers. Ik vind dit heel jammer want ik was het omnium zo goed begonnen.”

Dinsdag wacht Kopecky een nieuwe medaillekans in de madison. Het duo D’hoore-Kopecky werd in 2016 in Saint-Quentin-en-Yvelines Europees kampioen en in 2017 in Hongkong wereldkampioen. “We zijn altijd heel gemotiveerd voor de madison”, aldus de Antwerpse. “Ik hoop klaar te zijn, maar dat zullen we morgen zien.”