“Ik had iets heel stoms gedaan”: hoe de liefde Stefaan Degand weer vond

© Jeroen Hanselaer

Stefaan Degand verloor vorig jaar zijn vriendin Julie na een hersenvliesontsteking. Een jaar later heeft hij de liefde opnieuw gevonden: “Het leven bestaat uit toeval: toevallig - pats! - iemand tegenkomen”, vertelt hij in Humo. En toevallig was de ontmoeting helemaal.

nkdr

“Ik had iets heel stoms gedaan, en ik weet nog steeds niet goed waarom”, begint Degand het verhaal over hoe hij zijn nieuwe vriendin ontmoette. “Ik trad met de filharmonie op in de Elisabethzaal, en ik zei plots tijdens dat concert: ‘Alle vrouwen tussen de 35 en de 40 die iets met mij willen gaan eten, kunnen me bellen op dit nummer.’ Terwijl ik dat zeg, besef ik dat ik mijn echte nummer aan het geven ben.”

Na de voorstelling had Degand maar liefst tachtig gemiste oproepen. “Gênant.” Maar na afloop stond er hem buiten wel één iemand op te wachten. “Ik probeerde je te bellen, maar ik had een cijfer fout”, klonk het.

“Ik gaf haar het goeie nummer, waarop zij: ‘Gaan we dan nu iets drinken?’ We hebben gepraat tot zes uur ’s ochtends, en voila.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook