Isolde Lasoen speelt slotshow op OdeGand

Isolde Lasoen, tijdens het lanceringsconcert van Cartes Postales in de balzaal van de Vooruit op 1 november 2017 Foto: Steven Hendrix

Gent - De Gentse Isolde Lasoen speelt dit jaar het slotconcert van OdeGand op het groot podium op het water aan de Gras- en Korenlei. Dat maakte Festival van Vlaanderen Gent woensdagmiddag bekend. Lasoen zal er niet zomaar spelen met haar XL-band, maar die wordt nog eens uitgebreid met extra backing vocals en een vijftiental strijkers. De 16de editie van OdeGand, meteen de start van de 61ste editie van Gent Festival van Vlaanderen, heeft dit jaar plaats op zaterdag 15 september, op tal van locaties in de binnenstad.

OdeGand is het startevenement van Gent Festival van Vlaanderen, waarop  vanaf 13u30 in totaal meer dan 60 in- en outdoorconcerten plaats vinden op tal van locaties in de stad. Het publiek kan, als het dat wil,  zich van het ene concert naar het andere verplaatsen via bootjes, of taxifietsen of te voet. 


OdeGand biedt zowel klassieke muziek, als wereldmuziek, en de meeste concerten worden in de loop van de namiddag diverse keren herhaald, zodat het publiek een eigen parcours kan uitstippelen.


OdeGand sluit al jaren af met een slotspektakel op het water, aan de Gras- en Korenlei: met een slotconcert en met een lichtspektakel en vuurwerk.
Voor de slotconcerten kiest OdeGand vaak voor klassiek, maar in 2014 stond ook Flip Kowlier er al op het podium als ‘circusdirecteur op het water’ met zijn conceptalbum Cirque.

Isolde
OdeGand koos dit jaar voor Isolde Lasoen, niet enkel bekend als de drumster van Daan, maar ook van haar eigen project Isolde. Lasoen bracht vorig jaar de plaat Cartes Postales uit, met zowel Franstalig als Engelstalig werk. Met die plaat toert Isolde al geruime tijd met haar XL-band, waaronder drie blazers. In Gent speelde ze de plaat eerder al in de Vooruit, op Zebrawoods en recent ook tijdens Gent Jazz. Maar voor OdeGand komen daar nog eens extra backing vocals en een vijftiental strijkers van Casco Phil bij.
De volledige programmatie van OdeGand en info over de ticketverkoop op de site van OdeGand.

 

Door Rudy Tollenaere