Leegloop bij BMC blijft duren: Gerrans stopt, Van Garderen, Vliegen en Dennis vertrekken

© BELGA

Veel uitgaand transfernieuws gisteren bij BMC. Tejay van Garderen trekt naar EF-Drapac, het team van Sep Vanmarcke. Loïc Vliegen rijdt volgend jaar voor Wanty-Groupe Gobert en eerstdaags moet ook de overgang van Rohan Dennis naar Bahrain-Merida worden bevestigd. Bovendien maakte de Australiër Simon Gerrans bekend dat hij het na zestien jaar als prof voor bekeken houdt.

jpdv

Eerder werd al duidelijk dat Richie Porte (Trek-Segafredo), Alberto Bettiol (EF-Drapac), Jurgen Roelandts (Team Movistar), Nicolas Roche, Damiano Caruso (Bahrein-Merida), Danilo Wyss (Dimension Data), Dylan Teuns (Bahrain-Merida) en Stefan Küng (Groupama-FDJ) de ploeg verlaten.

Een leegloop dus bij BMC, dat volgend jaar samengaat met het Poolse procontinentale CCC-Sprandi Polkowice. Greg Van Avermaet (foto) wordt daar de kopman, maar zal hij ook nog een beetje een ploeg rond zich hebben? “Over de klassiekers maak ik mij geen zorgen”, aldus Van Avermaet. “Daar gaan we een goeie kern voor hebben. Maar de uitdaging wordt om het hele jaar competitief te zijn. Ik kan geen namen noemen, maar er zijn gesprekken met een aantal renners.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten