Plasschaert schuift op naar vierde plek op WK zeilen

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Emma Plasschaert is dinsdag na de vijfde dag op het WK zeilen in het Deense Aarhus opgeschoven naar de vierde plaats in de Laser Radial-klasse. Plasschaert stond voor aanvang van de dag vijfde.

Plasschaert werd, na het dagje rust van maandag, elfde in de zevende regatta van de dag. De 25-jarige West-Vlaamse moet met 36 punten voorlopig enkel de Deense Anne-Marie Rindom (25 ptn) en de Amerikaanse Paige Railey (26 ptn) voorlaten. De Canadese Sarah Douglas telt als derde, net als Plasschaert, 36 punten. Maité Carlier zakte verder weg in de tussenstand. Ze werd 56e in de zevende regatta, een score die ze zag wegvallen, en zakt van 46 naar 51, met 146 punten.

In de Laser-klasse kende William Van Laer een sterke dag. Hij schoof na de twee af te leggen regatta’s (18e en 24e) op naar plek 28. Willam de Smet (46e+50e) zakte naar de 44e plek.

In de 49er-klasse kwamen Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers niet in actie. Ze blijven 54e. In de Nacra 17-categorie werden vier regatta’s afgewerkt. Beide Belgische duo’s (Isaura Maenhaut-Morgan Wirtz en Jan Heuninck-Anouk Geurts) zakten een plek, naar de respectievelijk 47e en 64e plaats.

Het WK is voor de zeilers een eerste kans om een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio te bemachtigen. Veertig procent van de plaatsen voor de Spelen in 2020 worden in Aarhus aan de deelnemende landen toegewezen.

    Meest recent