Toerist krijgt rekening van 43 euro voor 2 kopjes koffie en 2 watertjes: “Dit is diefstal”

Foto: Facebook

De 62-jarige Juan Carlos Bustamente uit Chili was op reis in Venetië en besloot daar op het San Marco plein iets te gaan drinken. Toen hij de rekening van zijn twee kopjes koffie en twee watertjes kreeg, kon hij zijn ogen niet geloven.

43 euro voor vier drankjes, dat moest Juan Carlos plots ophoesten nadat hij even uitgerust had op het terras van Caffe Lavena op het San Marco plein in Venetië. De man was geschokt en plaatste meteen een foto van zijn rekeningetje op Facebook: “Ik weet niet wat jullie denken maar €43 voor twee kopjes koffie en twee flesjes water!”

Zijn bericht ging al snel viraal en verzamelde heel wat reacties, waaronder eentje die zegt dat het café zich moet schamen: “Dit is diefstal.”

Een woordvoerder van het café heeft ondertussen uitleg verschaft. Volgens hem betalen klanten extra wanneer ze buiten willen zitten omdat ze er dan de ervaring van het zitten op het San Marco plein bij krijgen. “Mensen raken geïrriteerd wanneer de rekening komt omdat ze niet luisteren wanneer we hen het menu geven ook al zegt dat duidelijk dat de prijzen buiten hoger zijn.”

“Ze wuiven ons gewoon weg en als we aandringen, raken ze geïrriteerd. Als ze gewoon een koffie willen, kunnen ze die aan de bar drinken voor €1.25. Als ze buiten willen zitten en de muziek van het orkest willen horen, de klokkentoren willen zien en de basiliek, dan betalen ze voor een totaal andere beleving.”

Juan Carlos plaatste zijn rekening ook op TripAdvisor om anderen te waarschuwen voor de hoge prijzen op het plein, en uit de beoordelingen van andere bezoekers blijkt dat hij niet de enige is die daar al mee te maken kreeg.

Door nkdr