EK Zwemmen. Hosszu pakt uniek record, Buys plaatst zich voor finale

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Kimberly Buys heeft zich woensdagavond geplaatst voor de finale van de 50m vlinderslag op het EK zwemmen in Glasgow. Buys werd derde in haar reeks in 25.76, de derde tijd van alle deelneemsters.

De 29-jarige Buys had eerder op de dag in de reeksen haar serie gewonnen in 25.80. Ze bezit het Belgisch record op de 50m vlinderslag in 25.70.

De finale staat donderdagavond (om 17u45) op het programma.

Eerder op dit EK greep Buys naast een finaleplaats op de 100 meter vlinderslag. In de halve finales zette ze vrijdag de dertiende chrono neer. Ook in de 4x100m wisselslag gemengd zat er voor de Antwerpse geen finaleticket in. In Glasgow nam de Belgische aflossingsploeg voor het eerst deel aan die discipline en werd er afgesloten met de tiende stek.

Lecluyse sneuvelt in halve finales

Fanny Lecluyse heeft zich woensdagavond niet kunnen kwalificeren voor de finale van de 50m schoolslag op het EK zwemmen in Glasgow. Lecluyse werd laatste in haar halve finale, in 31.57, de vijftiende tijd op zestien deelneemsters. De Russische Yuliya Yefimova tekende voor de snelste tijd in 29.66 van alle deelneemsters, een kampioenschapsrecord.

Lecluyse had zich in de reeksen pas als zestiende (en laatste) kunnen kwalificeren voor de halve finales, in een tijd van 31.43. Hiermee werd ze zesde in de vijfde reeks. Lecluyse bezit het Belgisch record op de 50m schoolslag in 30.75.

De finale van de 50m schoolslag staat donderdagavond (om 17u55) op het programma.

Dinsdagavond eindigde de 26-jarige Moeskroense op de zesde plaats in de finale van de 200m schoolslag.

Hosszu pakt vijfde titel op rij op de 200 meter wisselslag

EK Zwemmen. Hosszu pakt uniek record, Buys plaatst zich voor finale
Foto: AFP

De Hongaarse Katinka Hosszu heeft zich woensdag in Glasgow voor de vijfde maal op rij tot Europees kampioen op de 200 meter wisselslag gekroond. Geen enkele zwemster deed haar dat voor.

Nadat Hosszu forfait had gegeven voor de 200 meter rugslag, was de 200 meter wisselslag de enige medaillekans die haar restte op de kampioenschappen in Glasgow. De Hongaarse dichtte aan het einde van de wedstrijd op indrukwekkende wijze de kloof op de Italiaanse Ilaria Cusinatio en eindigde in 2 minuten, 10 seconden en 17 honderdsten seconden. Cusinatio werd tweede, op 8 honderdsten van Hosszu. De Zwitserse Maria Ugolkova (2:10.83) vervolledigde het podium.

Door sdv
    Meest recent