OdeGand op zoek naar pianokids

Tijdens de opening van 123-piano in 2017, mochten de tienerbroers Posman tonen wat ze uit een piano kunnen halen. OdeGand maakt er nu een wedstrijd van. Foto: David Van Hecke

Gent - Naar aanleiding van de 16de editie van OdeGand, het muziekfestival dat op zaterdag 15 september meteen het startschot is van de 61ste editie van Gent Festival van Vlaanderen, vindt er onder de stadshal een 123-pianobattle plaats. De organisatoren van OdeGand en 123-piano gaan op zoek naar de jongere die het best overweg kan met de zwarte en witte toetsen van de piano onder de Stadshal.

 Sioen, de zanger-muzikant die het 123-pianoverhaal in Gent introduceerde, pianist John Gevaert en Klarapresentator Sander De Keere vormen de jury en kronen één van de jonge deelnemers tot 123-pianomeester!

“OdeGand heeft een oor voor jong en aanstormend talent. Met de 123-pianobattle zetten we dat extra in de verf”, benadrukt Veerle Simoens, organisator van OdeGand. “Kinderen tussen 8 en 15 jaar die piano spelen, krijgen carte blanche onder de Stadshal. Uit iedereen die zich vooraf ingeschreven heeft, selecteren we maximum 20 kids. Ze spelen de vingers van hun lijf met het genre waar ze zelf voor kiezen, of dat nu Mozart of Queen is.!”

OdeGand zoekt kinderen tussen 8 en 15 jaar die heel graag piano spelen en zin hebben om mee te doen aan de 123-pianobattle van OdeGand. Inschrijven kan  tot 30 augustus via het inschrijvingsformulier.  

 

 

Door Rudy Tollenaere
AANGERADEN
Meest recent