BMC loopt verder leeg: Groupama-FDJ bevestigt komst van Stefan Küng

© Photo News

Het Franse WorldTour-team Groupama-FDJ heeft de overgang van Stefan Küng bevestigd. De 24-jarige Zwitser komt in 2019 het team van Marc Madiot versterken en tekende voor twee seizoenen. De hardrijder is de volgende toprenner in het rijtje die het afscheidnemende BMC verlaat.

Küng rijdt al zijn hele profloopbaan, sinds 2015, bij BMC. Voordien was hij als achtervolger op de piste succesvol op diverse WK’s en EK’s. De Zwitser werd in zijn beginjaren ‘de nieuwe Cancellara’ genoemd omwille van zijn tijdritcapaciteiten en interesse in het Vlaamse werk. Op zijn palmares staan tot dusver twee Zwitserse titels in het tijdrijden en verder etappes in de Ronde van Romandië en Binckbank Tour. In zijn eerste profjaar werd hij met BMC meteen wereldkampioen ploegentijdrijden.

Marc Madiot stelde op de website van het team zijn nieuwe aanwinst voor. “Küng is een renner die altijd veel zin heeft om te koersen, die weet hoe de anderen pijn te doen en met zijn neus in de wind kan rijden. Renners als hem hebben we nodig. Hij is nog heel jong, maar is toch al klaar om onze leider te zijn in rittenwedstrijden van een week met een tijdrit in. Het is een heel mooie aanwinst en we zijn er dan ook heel blij mee.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten