Ervaren Franse klimmer trekt naar Vital Concept

© EPA

Het Franse procontinentale team Vital Concept heeft de komst van Pierre Rolland aangekondigd. De 31-jarige Franse klimmer komt in 2019 over van EF Education First en tekende een contract voor twee seizoenen.

Rolland is al jarenlang een vaste waarde in het profpeleton. Hij begon zijn carrière bij Crédit Agricole (2007-2008), waarna een lange periode volgde bij de teams van Jean-René Bernaudeau, Bouygues Telecom (2009-2010) en Europcar (2011-2015). De voorbije drie jaar verdedigde Rolland de kleuren van de Amerikaanse ploeg van Jonathan Vaughters, Cannondale (2016-2017). Sinds dit seizoen heet dat team EF Education First-Drapac.

Op zijn palmares staan twee etappes in de Tour, één rit in de Giro en eindzeges in de Ronde van de Sarthe en de Ronde van Castilië en Leon. Maar daar is de Fransman nog niet tevreden mee. “Ondanks mijn negen deelnames aan de Tour, twee Giro’s en drie Vuelta’s heb ik nog veel onvervulde dromen”, liet hij optekenen.

Eerder trok Vital Concept ook al Jimmy Turgis (Cofidis) en Cyril Gautier (AG2R) aan. De komst van laatstgenoemde was ook voor Rolland belangrijk. “Hij is een echte vriend”, aldus Rolland. “We gaan samen met elkaars familie op vakantie. Het is een groot plezier opnieuw samen in het team te rijden.”

Vital Concept telt dit jaar drie landgenoten in haar rangen: Kris Boeckmans, Bert De Backer en Jonas Van Genechten.

Aangeboden door onze partners