Claire Michel baalt van gemist podium: “Met 10 seconden aansluiting gemist”

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Claire Michel zat donderdag na haar vijfde plaats op het EK triatlon in het Schotse Glasgow met gemengde gevoelens. “Op zich is het een goed resultaat, maar ik had zo graag op het podium gestaan”, reageerde de Brusselse triatlete.

Na anderhalve kilometer zwemmen kwam de 29-jarige Michel als twintigste uit het water op een minuut van de koplopers. “Het zwemmen ging vrij goed, maar ik was net 10 seconden te traag om mijn wagonnetje bij de Zwitserse Nicola Spirig (de uiteindelijke winnares) aan te haken. Op de fiets maakte ik dat niet meer goed. Ik nam misschien te weinig initiatief. In het peloton nam niemand echt het voortouw om de achtervolging in te zetten.”

Na 40 kilometer fietsen bedroeg de achterstand op het leidersduo meer dan 3 minuten. Michel startte aan de 10 kilometer lopen op positie vier. “In de kwartmarathon nam ik wel initiatief. Ik sloeg samen met de Duitse Laura Lindemann en de Tsjechische Vendula Frintova een gat, maar had hen ook graag achtergelaten. Ik wist dat ze sneller waren in de sprint, terwijl ik eerder een diesel ben. Ik kreeg helaas krampen en kon Lindemann en Frintova niet meer lossen.”

Michel moest in de sprint voor de vierde plaats de duimen leggen voor de Duitse Lindemann, maar op dat moment was het podium al gaan vliegen. Spirig vierde haar zesde Europese titel en haalde het voor de Britse Jess Learmonth en de Française Cassandre Beaugrand. Michel eindigde net als vorig jaar op de vijfde stek. De Brusselse triatlete was 2 minuten en 53 seconden trager dan Spirig.

Valerie Barthelemy eindigde op de 18e plaats op 5:38 van de laureate. “Daar ben ik blij mee. Mijn coach had me gezegd dat gezien de concurrentie een twintigste plaats haalbaar was. Ik kwam als tiende uit het water en fietste mee in het groepje van Claire Michel, maar tijdens het lopen viel ik stil”, blikte de in de Verenigde Staten geboren Barthelemy terug op haar race.

Hanne De Vet rondde haar EK-debuut af op de 31e plaats. De twintigjarige Antwerpse kwam 12 minuten na Spirig aan. “Ik kon net niet aansluiten bij de grote achtervolgende groep bij het fietsen, maar ben toch tevreden. Ik was één van de jongste deelneemsters en weet nu dat ik nog een lange weg moet afleggen om het hoogste niveau te bereiken. Mijn doel is de Olympische Spelen in Parijs van 2024.”

Door sdv
    Meest recent