‘Lili en Marleen’: half miljoen kijkers én een reünie

Foto: Lili en Marleen

Omdat de herhalingen van de komische reeks Lili en Marleen op VTM met gemak boven het half miljoen gaan, kwamen de acteurs en makers nog een keer samen voor een etentje.

Twee mensen konden er voor die reünie van Lili en Marleen niet bij zijn: acteur Frank Aendenboom (Rik), die in maart overleed, en actrice Inge Van Olmen (Lili), door omstandigheden. Wel van de partij waren (van links af op de foto) Marilou Mermans (Lisa), Carry Goossens (Jef), Christel Domen (Nieke), producent René Vlaeyen, Bert Cosemans (Pierre), Helena Van Loon (Marleen), Simonne Peeters (Ida), scenarist Walter Van de Velde en Bob Snijers (Stavros).

‘Lili en Marleen’: half miljoen kijkers én een reünie
Foto: VTM

LEES OOK. Daar is de zomer, daar is ‘Lili en Marleen’: “Ik heb die schoenen van Ida nog steeds”

Een etentje kon er wel van af: Lili en Marleen is op dit moment het best bekeken VTM-programma. De herhaling van seizoen één en twee loopt nu al vier weken en haalt gemiddeld 542.428 kijkers, met heel wat jonge kijkers die de reeks voor het eerst ontdekken.

130 afleveringen

Lili en Marleen, een reeks over het leven in het Antwerpse café De Lichttoren vanaf de Tweede Wereldoorlog tot het einde van de jaren zestig, was van 1994 tot 2010 een groot succes op VTM. Na 130 afleveringen trokken de makers er de stekker uit: een aantal acteurs werd er niet jonger op en alle verhalen kwamen uit de koker van Walter Van de Velde, de man van hoofdrolspeelster Simonne Peeters en bekend als de man die Octaaf De Bolle vertolkte in de kinderreeks Samson en Gert. Nu de herhalingen zo goed scoren, is de kans groot dat ook seizoenen drie tot tien op VTM nog eens de revue passeren.

LEES OOK. Vrienden en collega’s nemen afscheid van Frank Aendenboom: “Hij was een meester in de grootste betekenis van het woord”

‘Lili en Marleen’: half miljoen kijkers én een reünie
Foto: VTM
Door tdl
Laad meer berichten...