US Championship golf. Thomas Pieters opent knap met vijfde plaats

Bron © BELGA

Foto: EPA-EFE

Thomas Pieters heeft met een eerste ronde van 67 slagen een meer dan behoorlijk partijtje golf neergezet tijdens dag 1 op het US PGA Championship golftoernooi, de vierde en laatste major van het seizoen (Major/10.500.000 dollar), die plaatsvindt op de Bellerive golfbaan in het Amerikaanse St. Louis.

De 26-jarige Antwerpenaar startte nochtans met een bogey op de eerste hole. Op zijn volgende vijftien holes putte hij birdies weg op de holes zes, acht, elf en twaalf, waarbij hij nooit in de problemen kwam en nog enkele putts net niet zag vallen. Op de zestiende hole liep het fout toen hij een parputt van pakweg twee meter miste. Op de zeventiende hole zette hij de situatie recht met een birdie. Met zijn score van drie onder par vertoeft de drievoudige European Tour-winnaar in een omvangrijke groep met toppers zoals Dustin Johnson, ‘s wereld nummer 1, de Australiër Jason Day die zich de beste toonde in 2015, en de Engelsen Justin Rose en Ian Poulter. Tiger Woods, viervoudig winnaar, liep een openingsronde van 70 slagen, par, net als de tweevoudige winnaar, de Noord-Ier Rory McIlroy.

In de tussenstand telt Pieters drie slagen meer dan de Amerikaan Gary Woodland die voor zijn eerste ronde slechts 64 slagen nodig had. Op een slag van de leider volgt de Amerikaan Rickie Fowler. De Zuid-Afrikaan Brandon Stone en de Amerikaan Zach Johnson volgen op twee slagen van Woodland. Stand na eerste ronde: 1. Gary Woodland (VSt) 64 -6 2. Rickie Fowler (VSt) 65 3. Brandon Stone (ZAf) 66

. Zach Johnson (VSt) 66 5. Thomas Pieters (Bel) 67

. Dustin Johnson (VSt) 67

. Jason Day (Aus) 67

. Justin Rose (Eng) 67

. Ollie Schniederjans (VSt) 67

. Ian Poulter (Eng) 67

. Brian Gay (VSt) 67

. Austin Cook (VSt) 67

. Kevin Kisner (VSt) 67

. Pat Perez (VSt) 67

. Stewart Cink (VSt) 67

Door sdv
    AANGERADEN