Serge Pauwels wordt ploegmaat van Greg Van Avermaet bij CCC

Foto: BELGA

Serge Pauwels fietst volgend seizoen voor het Poolse CCC, de opvolger van BMC. De Antwerpenaar verlaat Team Dimension Data en wordt ploegmaat van Greg Van Avermaet.

Voor de 34-jarige Pauwels wordt het de vijfde werkgever in een profcarrière die straks aan een veertiende jaargang begint. De naar De Haan-aan-Zee uitgeweken Antwerpenaar startte zijn carrière bij Chocolade Jacques / Tosport Vlaanderen onder de vleugels van Walter Planckaert. Daar verbleef hij drie jaar waarna hij naar het Nederlands-Canadese Cervelo Test Team verhuisde. Het is daar dat Pauwels internationaal een eerste keer van zich deed spreken in de Giro waar hij door zijn eigen ploegleiding uit een ontsnapping werd teruggefloten om zijn kopman Carlos Sastre bij te staan. Na Cervelo trok Pauwels naar het net opgerichte Team Sky maar dat verhaal was geen succes.

In 2012 verhuisde de Belgische klimmer naar Omega Pharma - Quick-Step. Een geslaagde stap want Pauwels hervond zijn beste niveau. Toch besloot hij na drie seizoen om naar het Zuid-Afrikaanse MTN-Qhubeka te verhuizen, de voorloper van het huidige Team Dimension Data. Pauwels mocht er meer voor eigen rekening rijden en daarvan maakte hij gretig gebruik. Pauwels reed voor de Zuid-Afrikanen enkele opvallende Tours op rij en werd op de Mont Ventoux enkel door Thomas De Gendt van een eerste profzege ooit gehouden. Die kwam er vorig jaar toch met een rit- en eindzege in de Tour de Yorkshire.

Dit seizoen kende Pauwels een regelmatige campagne maar in de zestiende etappe van de Tour liep het fout in een spurt om de ereplaatsen in Bagnères-de-Luchon. Pauwels viel en brak hierbij zijn elleboog, een blessure waarvan hij nog steeds herstellende is. Hij heeft intussen al wel de training hervat.

Door gvdl
AANGERADEN