Lindsay Lohan haalt uit naar #MeToo-slachtoffers: “Maakt hen zwak en velen zoeken gewoon aandacht”

© BELGAIMAGE

Neen. Lindsay Lohan (32) heeft geen eigen #MeToo-verhaal, zo zegt ze in een interview met The Times. Meer nog: de Amerikaanse actrice vindt dat de meeste andere vrouwen er ook geen moeten vertellen. “Het laat hen er zwak uitzien”, zegt ze. “En velen van hen zoeken ook gewoon aandacht.”

mtm

“Ik heb echt niets te zeggen. Ik kan toch niet vertellen over iets wat ik nooit meegemaakt heb.” Hoewel de ‘Mean Girls’-actrice in het interview benadrukt “vrouwen te steunen”, zegt ze dat ze niet mee kan gaan in “het hele verhaal van aandachtzoekers en processen die op sociale media gevoerd worden”.

“Als er iets gebeurt op een bepaald moment, dan moet je er op dat moment over praten”, zegt het voormalige kindsterretje. “Je maakt er pas iets echts van als je er een politierapport van laat opstellen. Ik ga mezelf echt haten omdat ik dit gezegd heb, maar vrouwen die met zo’n verhaal naar buiten komen, zien er zwak uit. Sterke vrouwen gaan er zwak uitzien. En dan heb je nog van die meisjes die met een verhaal naar buiten komen, meisjes die nog niet weten wie ze zelf zijn en het gewoon doen voor de aandacht. Dat alles leidt af van wat er precies gebeurd is.”

Het is niet de eerste keer dat Lindsay Lohan zich uitspreekt over #MeToo. Zo was ze ook een van de weinigen in Hollywood die het opnam voor Harvey Weinstein. In een intussen verwijderde Instagram-video verklaarde ze dat Weinstein “haar nooit iets had misdaad”. “We hebben meerdere filmen samen gemaakt. Ik denk dat iedereen hiermee moet stoppen. Het is gewoon verkeerd.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook