Piepjonge Colombiaan slaat dubbelslag in Burgos: rit- en eindwinst

Ivan Ramiro Sosa (Androni Giocattoli-Sidermec) heeft de veertigste editie van de Ronde van Burgos (Spa/2.BC) op zijn naam geschreven. Ritwinst op de slotdag volstond voor de jonge Colombiaan om de leiderstrui over te pakken van zijn landgenoot Miguel Angel Lopez (Astana).

De amper twintigjarige Colombiaan heeft zijn eindzege te danken aan winst in de slotrit, over 141 kilometer van Salas de los Infantes naar Lagunas de Neila. Na de aankomst bergop had hij een voorsprong van negentien seconden op zijn landgenoot Miguel Angel Lopez van Astana, ruim voldoende om de leiderstrui in extremis nog over te nemen. Sosa was de rit gestart met een achterstand van twee seconden op zijn landgenoot. De Spanjaard Sergio Pardilla (Caja Rural) kwam op 21 seconden van de winnaar als derde over de streep.

In de eindstand heeft Sosa een voorsprong van zeventien seconden op Lopez. De Spanjaard David De La Cruz (Sky) werd in eigen land derde op 53 seconden van de winnaar. Op de erelijst van de Spaanse rittenkoers volgt hij Mikel Landa op. In 2016 was Alberto Contador eindwinnaar in de Ronde van Burgos.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten