Lotto-Soudal verlengt de contracten van drie Belgen

Foto: Photo News

Lotto-Soudal heeft de contracten van drie renners verlengd. Tosh Van der Sande en Remy Mertz rijden ook de twee volgende seizoenen voor Lotto-Soudal, Enzo Wouters kreeg een éénjarig contract aangeboden.

De 27-jarige Van der Sande mag zich dit seizoen één van de betere renners van Lotto-Soudal noemen. Zijn verlenging komt dan ook niet onverwacht, ondanks interesse van enkele andere teams.

“Het was geen moeilijke beslissing om voor twee jaar bij te tekenen”, aldus Van der Sande. “Ik was zelf vragende partij om bij Lotto Soudal te blijven en het is altijd aangenaam als die interesse wederzijds blijkt te zijn. Ik voel me heel goed binnen de ploeg, waar ik al sinds 2012 deel van uitmaak. Als Belgische renner binnen een bijna volledig Belgische ploeg voel ik me op het gemak. Iedereen heeft wel eens nood aan verandering, maar al snel kwam ik tot de vaststelling dat ik goed zit binnen de ploeg.”

Van der Sande is uitgegroeid tot een luxeknecht die onder meer voor Tim Wellens nuttig werk afleverde. “Ik ben heel tevreden met mijn huidige rol binnen het team. Bovendien geniet ik ervan om de kopmannen te ondersteunen tijdens de finale van grote wedstrijden. In de iets kleinere koersen mag ik dan vaak mijn eigen kans gaan. Natuurlijk zou ik graag nog eens winnen, het is toch alweer twee jaar geleden dat ik nog eens de handen in de lucht kon steken”, aldus Van der Sande die straks na de Giro ook de Vuelta rijdt.

Door gvdl
AANGERADEN