Begeleidingsband Prince brengt oude meester weer even tot leven in Leuven

© BELGAONTHESPOT

The New Power Generation (NPG), de band die Prince meer dan twee decennia begeleidde, heeft zondagavond op de Leuvense Oude Markt met een show van circa 25 covers van Prince, de grootmeester die in april 2016 onverwacht overleed, weer even tot leven gebracht. Het concert was het hoogtepunt van het tweedaagse gratis Half Oogst-dansfestival, dat de opvolger is van het legendarische Marktrock.

De New Power Generation schotelde de goed gevulde Oude Markt tal van grote Prince-hits voor zoals ‘Sign of the times’, ‘U got the look’, ‘1999”, ‘Let’s go crazy’, ‘Kiss’ en het onvermijdelijke ‘Purple rain’. De setlist bevatte ook minder bekend, maar steengoed werk zoals ‘Daddy pop’, ‘Gold’, ‘Thieves in the temple’, ‘The cross’, ‘Gett off’. Met ‘I want to take you higher’ van Sly & The Family Stone werd de avond besloten.

Een emotioneel moment tijdens het concert was de intro bij het nummer ‘Nothing compares 2U’, het Prince-nummer dat een hit werd in de versie van Sinead O’Connor, toen de zanger van dienst met zijn vinger in de lucht zijn dank uitsprak tot “de grootste performer, muzikant en componist, die in niets te vergelijken is met anderen”.

Eerder op de dag traden op de Oude Markt ook Soundrascalz en ‘t Hof van Commerce op. Op de Grote Markt waren de hele dag dance-demonstraties te zien en op het Hogeschoolplein animeerde Club Kiosk het op dance gerichte publiek. Zaterdagavond zorgden Stikstof, TheColoryGrey en Coely voor veel ambiance op de Oude Markt. Volgens organisator vzw Leuvenement bezochten dit weekend zo’n 23.000 personen dit festival.

Aangeboden door onze partners