Gezondheid Aretha Franklin (76) gaat hard achteruit: naasten komen samen aan bed van muziekicoon

Bron © Radar Online

Foto: foto’s: AFP, blg, pn

Het gaat niet goed met Aretha Franklin (76). Haar gezondheid gaat zienderogen achteruit. Vrienden en familie van de legendarische zangeres hebben zich aan haar bed verzameld. ‘The Queen of Soul’ kampt al jaren met gezondheidsproblemen.

Franklin zou ernstig ziek zijn, meldt Radar Online. Haar naasten zijn samengekomen in haar woning in Detroit. De zangeres heeft al jaren gezondheidsproblemen. Ze was een verstokt roker, kampte haar hele leven met gewichtsproblemen en vocht tegen een alcoholverslaving. In 2010 werd er een tumor bij het muziekicoon weggehaald. Ze ontkende destijds dat het om alvleesklierkanker ging. Wat de tumor wel was, heeft ze nooit gezegd.

De 76-jarige zangeres trad voor het laatst op in november 2017 tijdens een benefietgala voor de Elton John AIDS Foundation.

Respect

Aretha Franklin maakte in de jaren ‘60 furore met nummers die wereldberoemd zouden worden, zoals Respect, I say a litte prayer en Think. Ze geldt als een van de best verkopende artiesten ooit (ruim 75 miljoen verkochte platen), won 20 Grammy’s en werd in 1987 als eerste vrouw opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Het gerenommeerde muziektijdschrift Rolling Stone riep haar uit tot de beste zangeres ter wereld.

Door rrln
Meest recent