McGregor trekt aan het langste eind in rechtszaak tegen adidas

© *

Reebok, dat eigendom is van adidas, heeft een kledingcollectie in samenwerking met MMA-vechter Conor McGregor. Op de kledingstuks werd dan ook zijn familienaam prominent uitgespeeld, maar dat was buiten het Nederlandse merk McGregor gerekend. Zij spanden een rechtszaak aan tegen adidas en haalden nu hun slag thuis.

flb,vwh

Sportmerk Reebok ging drie jaar geleden een samenwerking aan met de Ultimate Fighting Championship (UFC). De Ierse vechter Conor McGregor heeft een contract bij de organisatie en is momenteel razend populair. Daarom bracht het merk een collectie - bestaande uit sportieve T-shirts en hoodies - uit met zijn achternaam ‘McGregor’ erop. Maar dat was niet naar de zin van het Nederlandse merk McGregor en het stapte daarom naar de rechtbank.

In een kort geding heeft McGregor nu aan het langste eind getrokken en dus besloot Nederlandse rechter dat Reebok niet langer kleding mag verkopen met de naam van de vechter erop. “Manier van verwijzing door Adidas/Reebok op sportkleding naar MMA-vechter Conor McGregor wordt inbreuk geacht op kledingmerk McGregor”, klinkt het in de gerechtsdocumenten.

Herlancering

Nochtans vond adidas dat Conor McGregor, met 25 miljoen volgers op Instagram en als vierde best betaalde sporter ter wereld, net zo populair is als bekende voetballers en dat consumenten daardoor weten dat de sportkleding niet van het Nederlandse merk afkomstig is. De rechter vond echter dat consumenten zouden kunnen denken dat het gaat om een sportlijn van McGregor.

Het verbod geldt voorlopig enkel in Nederland, maar zou wel eens kunnen uitbreiden naar de rest van Europa. Dat komt omdat het Nederlandse McGregor in 2019 wordt geherlanceerd. In Ierland, het thuisland van de vechter, wordt de zaak dan ook met argusogen gevolgd.

Aangeboden door onze partners

Lees ook