Britse grootmoeder vond Benidorm maar niks: “Waarom gaan Spanjaarden niet ergens anders op vakantie?”

© Jimmy Kets

Op vakantie in Spanje durft het al eens gebeuren dan je er de occasionele Spanjaard tegen het lijf loopt, zelfs in het van toeristen doordrongen Benidorm. Een Britse oma vond het allemaal wel iets te Spaans, al klaagt ze niet enkel over het teveel aan Spanjaarden in het populaire vakantieoord.

nkdr

Haar vakantie is geruïneerd, zo vindt de Britse Freda Jackson (81), omdat er in haar hotel “te veel Spanjaarden logeerden.” Ze heeft naar eigen zeggen zelfs gehuild toen haar vakantie na twee weken afgelopen was.

“Het hotel zat vol Spaanse toeristen en ze werkten ons echt op de zenuwen omdat ze zo grof waren. Op één avond duwde een Spaanse man me bijna omver en hij liep gewoon door zonder zich te excuseren. Het entertainment in het hotel was ook allemaal gericht op de Spaanse toeristen. Waarom kunnen de Spanjaarden niet ergens anders naartoe gaan voor hun vakantie”, zo luidt de jammerklacht van de vrouw.

© Tripadvisor

Ze had samen met een vriendin bijna een jaar lang gespaard om van hun kleine pensioentje een verblijf te betalen in het Poseidon Playa hotel in Benidorm. Het waren echter niet enkel de Spaanse toeristen die hen er het leven zuur maakten.

Beide vrouwen zijn niet zo mobiel meer en hadden daarom een kamer gevraagd waar geen trapjes of hellingen in aanwezig waren. Tot hun verbazing zat er in de kamer die Thomas Cook voor hen regelde, wel een helling. Ook toen hun vluchten plots veranderd bleken te zijn, liet de touroperator hen in de kou staan.

“Om het allemaal af te maken, kregen we aan de receptie van het hotel te horen dat onze kamer op de veertiende verdieping lag. Gelukkig konden we verhuizen naar de tweede verdieping. En dan bleken we nog 42 treden te moeten afdalen naar het zwembad.”

© Tripadvisor

Zwaar teleurgesteld om de ‘droomvakantie’ die nu voor zowel haar als haar vriendin in het water gevallen was, stuurde Freda een brief naar Thomas Cook. Het eerste antwoord: een reischeque van zo’n 80 euro per persoon, sloegen ze af. Daarna kwam Thomas Cook met een cheque voor hen beiden van zo’n 600 euro.

“Het spijt ons erg dat we dit ongemak hebben veroorzaakt en we onderzoeken hoe het is kunnen gebeuren”, klinkt het bij Thomas Cook. “We hebben haar en haar vriendin een geste gedaan en we hopen dat ze die aanvaarden. Let wel: die geste gaat over het feit dat we haar door een fout in het systeem niet op de hoogte brachten van de verandering van haar vluchten, niet over het teveel aan Spanjaarden waarvan sprake.”

© Tripadvisor

© Tripadvisor

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten