Quick Step zit al aan 54 zeges

Zoektocht naar sponsor verloopt moeizaam, maar Lefevere aast op Belgisch talent als vijfde sprinter

© BELGA

Hij noemt zichzelf nog maar ‘een scootertje”, maar Fabio Jakobsen boekte gisteren na een sprint van 250 meter al zijn vierde zege van het seizoen. De vierde scorende sprinter van Quick Step Floors, maar nog is de honger van Lefevere nog niet gestild. Ondanks de moeizame zoektocht naar een sponsor aast hij met Jasper Philipsen op een vijfde sprinter.

Bram Vandecapelle in Bolsward

© Photo News

Nog is de sprinthonger van Lefevere niet gestild. Hij is bezig met het doordrukken van de komst van Jasper Philipsen. De 20-jarige snelle man uit Ham rijdt momenteel voor Hagens Berman Axeon van Axel Merckx. Afgelopen weekend pakte hij in de Ronde van Utah zijn eerste profzege na een massasprint. “Vorig jaar is hij dankzij ons naar de ploeg van Axel Merckx kunnen gaan”, aldus nog Lefevere. “Hij heeft daar nog een contract van een jaar, maar wil de stap naar de WorldTour zetten en heeft daarvoor ook de goedkeuring van Axel. Ik zit deze week nog eens samen met zijn management. Fitte (ploegleider Wilfried Peeters, nvdr.) kent zijn vader goed. Ik zou Jasper graag zien komen en ik denk ook dat hij dat wil, maar er zijn nog kapers op de kust, zoals de nieuwe ploeg rond Van Avermaet.”

Nog geen nieuwe sponsor

Lefevere haalde eerder ook al Remco Evenepoel binnen, maar ziet Laurens De Plus wel vertrekken naar LottoNL-Jumbo. Ook de dossiers van Niki Terpstra en Maximilian Schachmann zijn nog hangende. “Ik hoor dat Bora-HansGrohe graag Schachmann wil, maar ik heb op de slotdag van de Tour in Parijs zijn makelaar gezien en die zei dat hij wil blijven. Het dossier van Niki is nog steeds hangende. Als er snel vers geld komt, komt dat in orde. Komt er geen geld, dan hebben we een probleem. Niki is bereid nog even te wachten, maar dat moet ook niet te lang meer duren.”

In de Tour kondigde Lefevere met Maes 0,0% een nieuwe cosponsor aan, maar de West-Vlaming is nog steeds op zoek naar nieuwe sponsors. “Quick Step blijft nog minstens drie jaar, maar zij zouden het liefst tweede sponsor worden. Die hoofdsponsor heb ik nog niet. Lidl? Die hebben van meet af aan gezegd dat ze niet de intentie hebben om de ploeg te dragen.” Een nieuwe hoofdsponsor dus. “Mij maakt het trouwens niet uit vanwaar de sponsor komt. Dat mag gerust China of Mongolië zijn. Zolang ze maar echt geld meebrengen en geen Monopoly-geld.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten