Emily Ratajkowski geeft toe: "Wat je op mijn Instagram ziet, is niet het echte leven"

Foto: Isopix

Zelf telt model en actrice Emily Ratajkowski (27) zo'n 19 miljoen volgers op Instagram, maar in een interview met Byrdie heeft ze toegegeven dat wat daar te zien valt helemaal niet altijd de realiteit weergeeft. "Wat je ziet is niet mijn echte leven, maar wel een wereld die door mij vorm werd gegeven", zegt ze.

"'Je zal nooit een foto op mijn Instagram zien waarop ik ziek ben, zweet en uitgelopen mascara onder mijn ogen heb zitten. Dat soort dingen post ik helemaal niet", zegt Emily Ratajkowski eerlijk in een interview met lifestylewebsite Byrdie.  Hoewel ze ongetwijfeld niet de enige is, is het wel uitzonderlijk dat iemand er zo open over is. "Het is een soort van zelf samengestelde beeld van mijn leven. Ik ben als het ware de curator van mijn eigen wereld."

Toch gaat ze daar niet al te ver in, want ze wil haar volgers ook niet echt iets wijsmaken alleen al uit angst om ze kwijt te spelen. "'Ik ga bijvoorbeeld niet naar de bloemenmarkt om bloemen te halen voor mijn Instagram. Wel maak ik een foto met bloemen als ik toevallig een boeket koop. Er moet altijd een echt verhaal achter het kiekje schuilgaan. Jongeren kijken zo door je heen en ze willen dan ook niemand volgen die niet oprecht is."

"Zo eerlijk mogelijk"

Maar ze vindt het wel belangrijk om hen duidelijk te maken dat Instagram niet de echte wereld weergeeft. "Ik probeer zo eerlijk mogelijk te zijn, maar knoei zelfs soms met het licht om een foto perfect te krijgen. Ik hoop dat mijn jonge volgers daarvan op de hoogte zijn en dat begrijpen."

 

Een bericht gedeeld door Emily Ratajkowski (@emrata) op

 

 

Door flb
Meest recent