Twintig Belgian Cats starten voorbereiding in Kortrijk richting WK basket

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Kortrijk -

De Belgian Cats zijn dinsdag aan hun voorbereiding begonnen op het WK basketbal in Tenerife (22-30 september). Twintig speelsters van de nationale vrouwenbasketbalploeg, onder wie Emma Meesseman en Ann Wauters, zijn samengekomen in Kortrijk om er de eerste van acht oefeninterlands voor te bereiden.

De meisjes van Philip Mestdagh, vorig jaar goed voor brons op het EK basketbal in het Tsjechische Praag, starten met twee oefeninterlands tegen Griekenland. Dat land versloegen ze vorig jaar in Tsjechië in de wedstrijd om de derde plaats. Na Griekenland (25 en 26 augustus) trekken ze naar het Spaanse Valencia voor een oefentoernooi tegen Spanje, Frankrijk en Letland, alvorens in eigen land Turkije (7 en 8 september) en Argentinië (14 en 16 september) partij te geven. Op het EK zijn Cats ingedeeld in een groep met Spanje, Japan en Puerto Rico.

De 20 geselecteerde speelsters: Julie Allemand (Lyon ASVEL/Fra), Marjorie Carpréaux (Kangoeroes Pitzemburg), Antonia Delaere (Castors Braine), Lore Devos (Colorado State Universtity/VSt/NCAA), Serena-Lynn Geldof (Namen), Manon Grzesinki (Castors Braine), Kyara Linskens (Gorzow/Pol), Jaleesa Maes (Luik Panthers), Becky Massey (Sint-Katelijne-Waver), Billie Massey (Sint-Katelijne-Waver), Emma Meesseman (Ekaterinburg/Rus), Hanne Mestdagh (Namen), Kim Mestdagh (?), Heleen Nauwelaers (Bembibre/Spa), Hatty Nahwezhi-Bende (?), Jana Raman (Claret Valencia Benimaclet/Spa), Laure Resimont (Sint-Katelijne-Waver), Julie Vanloo (Pecs/Hon), Marie Vervaet (Sint-Katelijne-Waver), Ann Wauters (?)

Programma:

25 augustus (19u00 in Wevelgem): België - Griekenland

26 augustus (18u30 in Charleroi): België - Griekenland

31 augustus - 1 september: toernooi in Valencia met Spanje, Frankrijk en Letland

31 augustus: Spanje - België

1 september (18u30): België - Frankrijk of Letland

7 september (21u00 in Luik): België - Turkije

8 september (20u30 in Antwerpen): België - Turkije

14 september (21u00 in Natoye): België - Argentinië

16 september (17u00 in Kortrijk): België - Argentinië

    Meest recent