Zoon producent bewaarde jarenlang ‘vernietigde’ naaktscène van Marilyn Monroe

Bron © Huffington Post - Deadline

Foto: isopix

Meer dan een halve eeuw na de opname blijkt dat een geschrapte naaktscène van Marilyn Monroe, bedoeld voor The Misfits, nog bestaat. Jarenlang werd gedacht dat de beelden waren vernietigd door regisseur John Huston.

‘The Misfits’ zou de geschiedenis ingaan als de laatste volledig afgewerkte film van Marilyn Monroe, maar had dat net zo goed kunnen doen als een van de eerste films met een naaktscène door een grote Amerikaanse actrice. Regisseur John Huston vond echter niet dat de scène iets toevoegde aan het plot en gebruikte ze niet in de uiteindelijke montage, ook al was ze dus wel opgenomen.

Bijna een halve eeuw lang werd gedacht dat de scène voorgoed verloren gegaan was, dat Huston ze vernietigd had. Auteur Charles Casillo ontdekte echter tijdens de research voor zijn nieuwe boek “Marilyn Monroe: The Private Life of a Public Icon”, dat de scène al die jaren goed bewaard werd.

Hoewel regisseur John Huston de scène niet belangrijk vond, moet producent Frank Taylor gedacht hebben dat ze zo baanbrekend was dat ze niet vernietigd mocht worden. Hij bewaarde ze jarenlang achter slot en grendel en na zijn dood ging die taak over op zijn zoon Curtice.

Een stukje uit ‘The Misfits’. Video: YouTube

Die zoon werd onlangs geïnterviewd door Casillo, en hij vertelde dat de scène nog steeds in een vergrendelde kast zit. De scène zou tonen hoe Monroe het laken in bed laat vallen en haar naakte lichaam toont aan haar tegenspeler Clark Gable. Een scène die, wat het laten vallen van het laken betreft althans, ontsproten was aan Monroe zelf, zo vertelde Curtice.

“Als je het script leest, zegt het niets over naaktheid. Toen ze de scène deed, was iedereen op de set geschokt. Huston daarentegen zuchtte alleen maar: ‘Schatje, ik heb ze al eerder gezien’”, vertelde Curtice aan Daily Mail.

Uiteindelijk zou Monroe een gelijkaardige scène opnemen voor de film ‘Something’s got to give’. Daar werd lang van gedacht dat dat haar eerste was voor een bioscoopfilm. Monroe overleed in 1962 terwijl de film nog in productiefase was.

Wat Curtice Taylor nu met de beelden van plan is, is niet bekend. Volgens Casillo heeft Taylor daar zelf nog geen beslissing over gemaakt.

Door nkdr/tove