Australië is er vroeg bij: zij hebben hun WK-selectie voor Innsbruck al op papier staan

Foto: REUTERS

Ook al wordt het WK pas op zondag 30 september gereden, toch heeft de Australische wielerbond al de selectie vrijgegeven voor de wedstrijden in het Oostenrijkse Innsbruck. Richie Porte zal als kopman worden uitgespeeld.

Anderhalve maand voor de wedstrijd effectief wordt gereden, heeft de Australische wielerbond al de selectie vrijgegeven voor het WK in het Oostenrijkse Innsbruck. Richie Porte (BMC) zal als kopman worden uitgespeeld. De Australiër moest vorige maand nog de Tour verlaten als gevolg van een valpartij in de etappe naar Roubaix. Hij gaat zich nu via de Vuelta klaar proberen te stomen voor het loodzware WK in Oostenrijk. Hij zal hierbij gesteund worden door zijn BMC-ploegmaat Rohan Dennis die ook de individuele tijdrit voor zijn rekening neemt. Zijn ook van de partij: Simon Clarke, Rory Sutherland, Jack Haig, Damien Howson, Chris Hamilton en Robert Power. Opvallende afwezige is Michael Matthews. Bij de vrouwen worden Sarah Gillow en Amanda Spratt als leiders uitgespeeld.

Ook de selectie voor de U23 staat reeds op papier: opvallend is dat drie van de zes renners nu reeds deel uitmaken van het World Tourpeloton: Lucas Hamilton (Mitchelton-Scott), Jai Hindley en Michael Storer (beiden Sunweb).

Door gvdl
AANGERADEN
Meest recent