Sean De Bie baalt als een stekker na gemiste kans in BinckBank Tour: “Hier heb ik een kater van”

© BELGA

Derde in de daguitslag en tweede in de stand: Sean De Bie pakte net naast de dikste prijzen in de derde etappe van de BinckBank Tour tussen Aalter en Antwerpen. Zijn reactie na afloop was navenant. “Ik heb hier toch een redelijke kater van.”

Lees ook: Vroege vlucht verrast peloton in BinckBank Tour: Nederlander Van der Hoorn wint derde etappe voor twee Belgen

De Bie was één van de vroege vluchters die het peloton konden verschalken. “Ik had het vorige week al gepland om hier vandaag aan te vallen”, vertelt hij op de site van zijn ploeg Veranda’s Willems-Crelan. “De finale was hier vrij technisch en dus was er een mogelijkheid om voorop te blijven met een lange vlucht.”

“Van der Hoorn en Mohoric waren de ‘brommers’ vandaag. Jammer genoeg is het niet gelukt om te profiteren van hun werk. Ik heb me bewust niet gemoeid met tussensprints en checkpoints. Ik was gefocust op de dagzege. Soms moet je pokeren. Ik voelde me goed voor de sprint.”

In de stand heeft de 26-jarige De Bie amper een seconde achterstand op de Sloveense leider Matej Mohoric.

Van der Hoorn: “Ik begrijp er helemaal niets van”

© Photo News

Taco van der Hoorn werd woensdag de onverwachte winnaar van de derde rit van de BinckBank Tour. Niet in het minst een verrassing voor de 24-jarige Nederlander van Roompot-Nederlandse Loterij zelf, want na een hersenschudding was hij nog maar aan zijn vierde koersdag van het jaar toe.

Na zijn rit snapte Van der Hoorn er zelf naar eigen zeggen dan ook helemaal niets van. “Ik ben in november gevallen en liep daarbij een hersenschudding op. Het werd maar niet beter en na zes maanden kon ik nog steeds niet fietsen. Vanaf mei ging het weer een beetje, en ben ik begonnen op de stadsfiets weer een rondje te maken. Heel rustig beginnen op te bouwen, maar daar kreeg ik in het begin zo’n terugslag van. Het ging echt niet.”

“Dan zie je het wel zwaar in of het nog uberhaupt goed ging komen. Twee maanden geleden pas merkte ik progressie. Ik kon op de stadsfiets fietsen, dan op de racefiets, twee keer per dag, steeds iets meer. Vier weken geleden ging het echt weer goed en kon ik echt weer trainen. Ik heb vier weken echt ‘kneitehard’ getraind. Ik wou meteen goed zijn en niet voor spek en bonen rijden. Ik had nooit verwacht dat ik dit al zou halen. Nu kan ik hier een etappe winnen. Ik snap er helemaal niets van.”

Dat Van der Hoorn en co weg konden blijven uit de greep van het peloton, was volgens hem voor een groot deel te danken aan collega-vluchter Matej Mohoric. “We hadden een hele goede groep. Mohoric was zo sterk. We hadden dankzij hem ook een perfect plan. We deden het een hele dag heel rustig aan. Elk een lange beurt van 2 minuten, heel rustig. Met nog zeventig kilometer te gaan, versnelden we. En we haalden het.”

Maxime Vantomme: “Gespeeld en verloren”

Maxime Vantomme was woensdag in de derde etappe van de BinckBank Tour dicht bij de grootste overwinning uit zijn wielerloopbaan. De 32-jarige West-Vlaming van het Waalse WB Aqua Protect Veranclassic moest in de strijd voor de ritzege enkel de Nederlander Taco van der Hoorn voor zich dulden.

Vantomme stond er zelf niet van te kijken dat zijn vroege vlucht het peloton kon verrassen. “De finale was heel bochtig. Ik wist uit ervaring dat de grote groep niet makkelijk terug zou kunnen komen. Als we met twee minuten voorsprong aan de lokale ronden konden beginnen, hadden we onze kans. En het was zelfs meer dan dat.”

© Photo News

In de finale viseerde Vantomme net als Sean De Bie het wiel van Matej Mohoric. “Van der Hoorn viel aan in de laatste kilometer. Mohoric probeerde het gat te dichten met mij en De Bie in het wiel. De situatie was ideaal, maar Mohoric kraakte en op dat moment besefte ik dat het erop zat voor de overwinning. Wie het gat op Van der Hoorn probeerde te dichten, was sowieso verloren.”

“Ik heb gegokt en verloren, maar ben toch heel blij met een tweede plek in een WorldTour-koers. Ik ben nu vierde in het klassement, maar we moeten realistisch blijven: de laatste etappe met aankomst in Geraardsbergen is zeer zwaar. We zullen zien hoe de benen antwoorden als iemand als Van Avermaet aanvalt.”

Leider Mohoric: “Trui verdedigen”

De Sloveen Matej Mohoric (Bahrein-Merida) hield aan zijn lange vlucht op dag 3 van de BinckBank Tour een vierde plaats in de daguitslag en de leiderstrui over. Die wil hij zo lang mogelijk verdedigen.

Volgens de andere vluchters was Mohoric voorin de grote motor. “Het was vandaag mijn plan om in de aanval te gaan. Met de bedoeling om weg te blijven tot de Gouden Kilometer en enkele seconden terug te nemen voor het klassement. Alle renners in de vlucht werkten goed samen, en zo bleven we voor tot de finish.”

“Jammer genoeg wist iedereen dat ik de sterkste was, en iedereen hield me in de gaten. Maar dat is normaal, dat is koers. Het lukte niet voor de rit, maar ik heb nu wel de trui en ga die de komende dagen proberen te verdedigen. Ik kijk nu van rit tot rit. Morgen is opnieuw een rit die is bedoeld voor de sprinters, maar we zien in deze wedstrijd dat alles kan gebeuren.”

Tricky wordt het voor Mohoric waarschijnlijk vooral in het slotweekend met ritten doorheen Nederlands-Limburg en de Vlaamse Ardennen. “Ik kijk erg vooruit naar de laatste twee etappes. Voor die ritten en het klassement kwam ik naar hier.”

© BELGA

Aangeboden door onze partners